Момент от срещата в Белия дом Вълна от демонстрации на

...
Момент от срещата в Белия дом Вълна от демонстрации на
Коментари Харесай

Вълна от ученически протести срещу насилието с огнестрелно оръжие заля САЩ


Момент от срещата в Белия дом

Вълна от демонстрации на възпитаници заля Съединените щати - от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток - в символ на митинг против насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Протестите се разпространяваха от учебно заведение на учебно заведение и от щат на щат, като младежите споделяха проектите си за демонстрации в обществените мрежи. Някои от деянията продължаваха тъкмо 17 минути, колкото бяха убитите в Паркланд. Неколкостотин възпитаници от Мериленд не се явиха на занятия, с цел да създадат протест във Вашингтон. Стотици излизаха от учебните здания за митинг през обедната отмора в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.

По мотив кръвопролитието във Флорида през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп даде обещание, че неговата администрация ще ускори ограниченията за надзор върху хората, които получават огнестрелно оръжие. " Ние ще бъдем доста строги с инспекциите на предишното [...], ние ще сложим доста мощен акцент върху инспекциите на душевното здраве ", сподели той в Белия дом на среща с възпитаници, учители и родители, включително от гимназията във Флорида.

Един по един на срещата оживели от набези с огнестрелни оръжия в учебни заведения и родственици на жертви споделяха историите си и призоваваха към деяние. Необичайната обществена замяна на отзиви с президента Тръмп извади на показ един мощно прочувствен спор по какъв начин да се реагира на последното всеобщо ликвидиране с огнестрелно оръжие в американско учебно заведение, написа „ Ню Йорк таймс “.

Седмица откакто нападател с автомат умъртви 17 души в гимназия в щата Флорида, предизвиквайки вълна от студентски апели за нови ограничавания над пазаруването и притежаването на оръжия, Тръмп беседва повече от час с опечалени хора в търсене на решения. Новинарските камери уловиха необикновеното чуване, разкривайки прочувствена замяна на отзиви сред президент и частни лица, каквато нормално не се демонстрира обществено, отбелязва вестникът.

Тръмп употребява събитието, с цел да изложи концепциите си по какъв начин да се избегнат такива нещастия в бъдеще, разпитвайки присъстващите дали поддържат да се позволи на учителите и други учебни чиновници да носят прикрито оръжие, което съгласно него е щяло да осуети касапницата във Флорида.

Тръмп съобщи, че ще работи за по-строги инспекции на предишното на купувачи на оръжия и за повече ограничения за справяне с умствените болести, написа " Ню Йорк таймс ".

Присъстващите предложиха необятен набор от решения - усилване на защитата в учебните заведения, обучаване на учениците по какъв начин да работят при пукотевица и повишение на позволената възраст за пазаруване на огнестрелно оръжие - само че в последна сметка президентът акцентира на решението, което постоянно предлага след всеобщо ликвидиране с огнестрелно оръжие: да се усили броят на въоръжените хора, с цел да могат те бързо да обезвреждат нападатели с потребление на смъртоносна мощ, написа изданието.

" Ще създадем нещо по тази ужасна обстановка и дружно ще намерим решение ", сподели Тръмп.
Това заричане обаче ще е мъчно за съблюдаване, защото Републиканската партия на Тръмп от дълго време се опълчва на по-строгите условия за пазаруване на огнестрелно оръжие, а демократите и покровителите на контрола над оръжията дефинират като неуспех всичко друго от ограничавания достъп до огнестрелни оръжия. Тръмп ще би трябвало да упражни уменията да реализира съглашения сред двете съществени партии, които даде обещание да употребява при ръководството си, само че още не е посочил, отбелязва " Вашингтон пост ".

В. " Гардиън " отбелязва, че президентът Тръмп е изискал присъстващите на срещата да покажат с повдигане на ръце какво мислят за предлагането му да се въоръжат учители и треньори в учебните заведения. Някои участници в срещата са подкрепили концепцията, а други са били срещу нея. " Разбирам и двете страни и това сигурно е противоречива концепция ", призна Тръмп и даде обещание предлагането да се разиска обширно, написа " Гардиън ".

В прочувствената среща в Белия дом Тръмп съобщи, че проектът му за въвеждане на огнестрелни оръжия в учебните заведения планува към 20 % от учителите да получат особено образование и да носят прикрито оръжие, написа в. " Дейли телеграф ".

Тръмп обмисля и концепцията в учебните заведения да се разпределят някогашни военнослужещи от морската пехота, сухопътните сили и Военновъздушни сили.

Тръмп уточни, че нападенията в учебни заведения траят приблизително по три минути, а полицията може да реагира за сред пет и осем минути, отбелязва " Дейли телеграф ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР