Момчиловци, известно в Китай като село на дълголетници и емблема

...
Момчиловци, известно в Китай като село на дълголетници и емблема
Коментари Харесай

Предстои Фестивал на киселото мляко в родопско село

Момчиловци, известно в Китай като село на дълголетници и емблема на българското мляко , чака хиляди посетители за Фестивала на киселото мляко от 1 до 3 септември .

Традиционният празник се завръща след тригодишно спиране по време на пандемията.Това съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. В програмата на фестивала са включени изложби на млечни артикули и занаятчийски произведения, показване на родопската кухня, конкурс за хубост „ Мис Родопи “.

" Събитието се провежда с финансиране от китайските сътрудници, разпространяващи в азиатската страна млечни артикули с марка „ Момчиловци “. Най-добрите млекопроизводители от страната ще вземат участие с щандове на ревюто ", съобщи още кметът.

Гостите на празника ще видят ръчно изтребване на масло от мляко от Момчиловци и ще имат опция да се включат в съревнование по надпиване с бърканица. Кулинарни демонстрации ще покажат приготвянето на обичайни родопски ястия. Изпълнения на родопски сформира от Момчиловци и концерт на Теди Кацарова са планувани през трите фестивални дни. 

Китайски посетители от млечната компания „ Брайт Деъри “, инфлуенсъри от милиардната страна, представители на Китайския културен център в София ще дойдат за шестото издание на празника.

По време на Фестивала на киселото мляко ще бъдат връчени документите на приключилите летния курс по китайски език в Момчиловци. Езиковото образование се организира с партньорството на Институт Конфуций-София.

Родопското село е показано в рекламни акции и филми в Китай като място на дългоденствие , а киселото мляко се стартира като главен артикул в рецептите за здравословен метод на живот. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР