Момчето остава в критично състояниеКритично е състоянието на 14-годишното момче,

...
Момчето остава в критично състояниеКритично е състоянието на 14-годишното момче,
Коментари Харесай

Жители на Бузовград отново на протест след катастрофата, пратила дете в кома


Момчето остава в сериозно положение

„ Критично е положението на 14-годишното момче, което пострада при тежкия пътен случай в казанлъшкото село Бузовград ”, сподели за Българска телеграфна агенция проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ”, където детето е настанено. Момчето е в кома, изясни той.

Инцидентът стана на 11 ноември към 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с колела и са употребявали подложен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали назад към селото, са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото при започване на банкета момче, разяснява пред публицисти районният прокурор Таня Димитрова. Водачът не е спрял, укрил се е и е хванат четири часа по-късно в дома си.

Впоследствие бе открито, че водачът е използвал алкохол. В кръвта му е открит и метаамфетмин.

Днес ще бъде продължено събирането на доказателства, сподели през днешния ден окръжният прокурор Дичо Атанасов.

„ Обвиняемият за тежката злополука е хванат и е притеглен към наказателна отговорност в качеството му. В момента е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за 72 часа, следва на следващия ден да бъде импортирано искане от наблюдаващия прокурор за взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража ”, заяви още той.

Рано тази заран жителите на село Бузовград се събраха на митинг. Те упорстват за правдивост, за смяна в законодателството и създаване на легнали служители на реда в обитаемото място.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР