Момчето е в болница, помоли ме за помощ, сподели евродепутатът

...
Момчето е в болница, помоли ме за помощ, сподели евродепутатът
Коментари Харесай

Пребиха секретаря на клуб „Цар Борис III” в Охрид, искали да го убият защото е българин

Момчето е в болница, помоли ме за помощ, показа евродепутатът Андрей Ковачев

Евродепутатът Андрей Ковачев алармира във Facebook за пребит българин в Охрид. По думите му става дума за секретаря на българския културен клуб " Цар Борис Трети " в Охрид, а пред бТВ сподели, че потърпевшият е в болница. Полицията е осведоми, добави той.

„ Виктор Стоянов ми написа в месинджър, че това се е случило преди няколко минути и ме помоли за помощ. Трима души са го пребили и са му споделили, че желаят да го убият, тъй като е българин “, изясни Ковачев в изявление за „ Тази заран “.

Северна Македония и България би трябвало да реагират и реагират. Ковачев съобщи, че българският консул се е заел със случая.

И тримата нападатели са разпознати и се чакат ефикасни санкции. 

„ Това не е индивидуален случаи. Много българи се обръщат в последните няколко дни към мен да ме питат какво да вършат и по какъв начин да се защитят. Наистина това е въпросът, който е и към македонското вътрешно министерство, към полицията, към медиите в Македония. Това не е нещо тривиално. Когато една част от твоето общество бива свободно преследвана и никой да не излиза да те отбрани. Това са македонски жители, това са наши сънародници, които няма по какъв начин да ги атакуват за това, че те показват своята еднаквост. Категорично и ние се противопоставяме против това “, изясни Ковачев.

Той изясни, че ще алармира европейските институции. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР