Момчетата са добре, заминаваме мотивирани и подготвени за този мач.

...
Момчетата са добре, заминаваме мотивирани и подготвени за този мач.
Коментари Харесай

Димов: Мачът с Нова Зеландия е исторически, отиваме за победа

" Момчетата са добре, отпътуваме стимулирани и готови за този мач. Това в действителност е една историческа среща за нас и считам, че всички отпътуваме безусловно положителни с настройката за добър тенис и победа ", разгласи капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов преди дуела с Нова Зеландия за влизане в първа група на шампионата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Срещата в Крайстчърч ще се организира на 4-5 февруари.

" Димитър Кузманов ще се причисли към нас в Нова Зеландия. В момента момчетата упражняват тук, само че главният лагер ще бъде там на място. Пътуваме тези дни и ще имаме 7-8 дни за адаптация и подготовка на кортовете, където ще се проведат мачовете. Следим последните резултати, които вършат и последните им шампионати. Имат и млади момчета в състава, по наша информация има и един, който е много по-опитен. Наблюдавам ги по какъв начин играят, вършим нашата тактика и тактичност за всеки мач и по какъв начин да бъдат позиционирани мачовете поединично и мачът на двойки. На място ще получим допустимо най-актуална информация, нашето разузнаване ще продължи там. Двойката не се работи от през вчерашния ден и през днешния ден, тя се работи от няколко години. Неслучайно се видя резултат и против Южна Африка. Имаме разнообразни конфигурации, освен тази ", разяснява Димов на конференция в Пресклуб България през днешния ден.

Относно неналичието на Григор Димитров в състава, Димов съобщи: " Разбира се, че са водени диалози, нямаме сделка да играе в този мач. Но аз считам, че при възможна победа, в идващ мач Григор ще има предпочитание и ще има много повече време за правене на програмата ".

Четвъртата ракета на България Александър Лазаров показа мнението си от новозеландските тенисисти, които е следил по време на присъединяване си в шампионата в Окланд преди Аустрелиън Оупън. " Успях да взема присъединяване на шампионата в Окланд. Не се получиха нещата, само че съперникът ми беше в доста добра форма. Не е елементарно, тъй като изискванията са доста разнообразни. Часовата разлика е кошмарна, 11 часа по отношение на София. Влажността те удря още през цялото време. Гледах доста деликатно мачовете на някои от новозеландците, против които играем. Те не са за подценяване, първата им ракета за малко щеше да мине квалификациите на шампионата, а той беше доста мощен, първи подложен в квалификациите беше Лехечка, който в този момент играе четвъртфинал на Аустрелиън Оупън. Като място и страна е ужасно. Не би трябвало да подценяваме съперника, макар че като ранкинг всички сме по-нависоко. Играем на техен терен, с тяхна аудитория, а те са доста прочувствени и се раздават до дъно. Трябва да дадем всичко от себе си и да бъдем оптимално съсредоточени, тъй като любимци няма, може да се случи всичко. Доста са нападателни, обичат да играят на мрежата, не седят откъм гърба, което на твърди кортове е обикновено ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР