Момченцето, родило се през август миналата гоидна в токийска университетска

...
Момченцето, родило се през август миналата гоидна в токийска университетска
Коментари Харесай

Изписаха момченцето, родено с най-ниско тегло в света

Момченцето, родило се през август предходната гоидна в токийска университетска болница с тегло 268 гр, беше изписано, тъй като се развива обикновено и към този момент няма потребност от непрекъснато наблюдаване, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

През месеците в болничното заведение на университета Кейо бебето е наддало съвсем 3 година и към този момент може да пие мляко за кърмачета.

Момченцето е изродено със секцио през 24-ата седмица на бременността, тъй като поради особеност съвсем не е расло. Отначало то е било толкоз малко, че се е събирало в две длани. То е гледано в интензивно поделение със особено съоръжение, с което са му помагали да диша и да се храни. Така последователно е почнало да пораства.

Детето към този момент ще бъде вписано в регистъра на американския университет на Айова, като момчето, родено с минимум тегло в света, което е оживяло. Досега върхът принадлежеше на момченце от Германия, родило се с тегло 274 гр през 2009 година Най-малкото момиченце в света с тегло 252 гр също се е родило в Германия.

В света са регистрирани единствено 23 случая на деца, оживели, откакто са се родили с тегло под 300 гр. Повечето са девойки. Само четири са момчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР