Момченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс

...
Момченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс
Коментари Харесай

Спасиха бебе с тегло 480 грама в Стара Загора

Момченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс при Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, с тегло 480 грама, беше изписано през днешния ден от Клиниката по неонатология, оповестиха от лечебното заведение.

" Детето към този момент е с тегло от 1,7 кг и е настанено за долечение в Дом " Майка и бебе ", преди да се прибере при своите родители ", заяви завеждащият Клиниката доцент доктор Христо Мумджиев. Той посочи, че бебето е родено в 23-ата гестационна седмица, което е необичайност за България.

" Детето към момента не може да се отглежда в домашни условия, само че се радваме, че успяхме да помогнем за стабилизирането на неговото положение ", добави доцент доктор Мумджиев.

Проявеният професионализъм от екипа на Клиниката по неонатология за следващ път потвърди, че лечебното заведение остава водещо в Югоизточна България по диагностиката и лекуването на новородените деца, настояват от болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР