Момченце от САЩ, родено на 21 седмици и един ден

...
Момченце от САЩ, родено на 21 седмици и един ден
Коментари Харесай

Най-недоносеното бебе на света влезе в рекордите на Гинес

Момченце от Съединени американски щати, родено на 21 седмици и един ден с тегло под един кг, носи върха за най-недоносеното бебе в света, което е оживяло, заяви BBC.

Къртис Миинс беше уродлив в Бирмингам, щата Алабама, предходната година с тегло единствено 420 грама.

От ''Световни върхове на Гинес " потвърдиха, че Къртис, който в този момент е в доста положително здраве на 16 месеца, е притежател на новия връх.

Доносената бременност нормално е към 40 седмици, което прави Къртис роден близо 19 седмици прибързано.

Майка му, Мишел Бътлър, влиза в болница на 4 юли 2020 година, когато фойерверките за Деня на независимостта изпълват нощното небе.

На идващия ден тя ражда близнаци - Къртис и Си'Ейша. Си'Ейша обаче почива на идващия ден.

Но Къртис, който е имал по-малко от един % късмет за оцеляване, се вкопчва в живота, подложен на интензивни медицински грижи, отбелязва BBC.

Бил е свален от уред за вентилация след три месеца и изписан през април тази година след 275 дни в болница. Терапевти е трябвало да му оказват помощ да се научи по какъв начин да диша и да се храни независимо.

" Да мога най-сетне да заведа Къртис вкъщи и да изненадам по-големите си деца с по-малкия им брат е миг, който постоянно ще помня ", сподели майката Мишел Бътлър, представена в известие на Университета на Алабама. " Това беше мъчно пътешестване, само че съм признателна на екипа на Университета ( University of Alabama at Birmingham - UAB) за тяхната непрекъсната поддръжка. Те отделиха време да ме образоват и се увериха, че знам какво се случва на всяка стъпка от пътя. Те в действителност се грижиха за моя наследник и за мен. "



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР