Момче в трети клас от генералтошевското село Кардам почина, а

...
Момче в трети клас от генералтошевското село Кардам почина, а
Коментари Харесай

Страшно! Третокласник почина след натравяне с храна в Кардам! Сестра му също зле

Момче в трети клас от генералтошевското село Кардам умря, а сестра му – на 11 години, е призната в тежко положение в болничното заведение в Добрич, заяви Про Нюз Добрич. Лекари допускат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна.

Трагедията се разиграла през вчерашния ден в семейство с шест деца в Кардам. След банкет на храна децата се почувствали зле и бил извикан общопрактикуващият доктор. Той им изписал лекарства. Две от децата обаче не се повлияли. Според осведомени момчето умряло в дома си, написа Про нюз Добрич.

11-годишното момиче бе признато за лекуване в ранните часове на денонощието, каза директорът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич доктор Светозар Байчев. Детето постъпило в Спешно поделение в повредено положение, настанено е в Детско поделение.

В момента е на реанимация, нормализирано е, сподели доктор Байчев. Консултирано е с националния съветник по кардиология за Североизточна България, който предложил да бъде ориентирано към лекуване в болница " Света Анна " във Варна. Има засягане на сърцето, учестена сърдечна активност, най-вероятно токсикация, само че не можем да кажем каква е повода за нея, изясни доктор Байчев. По думите му останалите деца от фамилията се усещат добре, нямат признаци като на признатото в болничното заведение в Добрич момиче.

Извършена е аутопсия на умрялото момче. При нея не е открито нещо, което да демонстрира повода за гибелта, заяви началникът на Отделението по правосъдна медицина доктор Димитров. Той добави, че ще бъдат направени спомагателни микробиологични, токсикологични и хистологични проучвания.

Децата от многодетното семейство вървят на учебно заведение, доста са начетени, общителни и възпитани, споделиха за Про Нюз Добрич хора от Кардам. Те описаха, че фамилията било от скоро в селото, преди живеело в Пчеларово. В момента за децата се грижела единствено майката, помагали й родителите й. Жената се хващала да работи каквото откри, през това лято била в Албена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР