Момче на година и половина издъхна след задавяне със слънчогледови

...
Момче на година и половина издъхна след задавяне със слънчогледови
Коментари Харесай

Дете на година и половина почина след задавяне със семки

Момче на година и половина издъхна след задавяне със слънчогледови семки в Симеоновград. Трагичната преживелица станала в събота. Тогава детето е погълнало няколко слънчогледови семки, при което се е задушило. Подаден е сигнал на незабавния телефон 112, на място е изпратена кола за спешна помощ. Веднага са стартирани реанимационни дейности, само че виталните функционалности на детето не са възобновени, споделиха от ЦСМП Хасково, оповестява Haskovo.net.
Смъртта на невръстното момче потресе живеещите в града. Местните разясняват, че разследване на задушаването детето евентуално си е глътнало езика. „ Щеше да има късмет, в случай че се бе реагирало в първите две-три минути, значимо е да се освободят дихателните пътища, с цел да влезе О2, обясниха хора, спасявали изпаднали в сходна обстановка.
Друго дете от Симеоновград, на 1 година, се нагълта с отрова за мишки, само че оцеля. Инцидентът станал също в събота, а детето е постъпило в Спешно поделение на МБАЛ Хасково. Оттам то е било настанено в Детско поделение дружно с 15-годишната си майка.
Медиците са създали промивки на детето и всички нужни лечения, споделиха от хасковската болница. Вече е нормализирано, само че е оставено за наблюдаване. Вероятно ще бъде изписано на следващия ден или в сряда, прецизираха от здравното заведение.
Подробностите към случката са нищожни. Според осведомени детето се е добрало до отровата за мишки във тип на гранули и е погълнало няколко от тях. При усвояване на огромни дози от препарата за битка с гризачите, тя може да се окаже съдбовна за индивида. Препоръчително е всевъзможни токсини да се съхраняват на недостъпни за деца места и използването им да става при извънредно прецизен контрол в наличието на малчугани, припомниха експерти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР