Момче на 9 години беше жестоко пребито от своя баща,

...
Момче на 9 години беше жестоко пребито от своя баща,
Коментари Харесай

Баща преби сина си и го върза на ГРОБИЩАТА, защото…

Момче на 9 години беше грубо пребито от своя татко, след което завързано на гробище. Действието се разиграло на 20 декември в пловдивското село Дуванлии, а побоят очевидно бил възпитателна мярка поради непокорство.

За случая оповестиха от Районна прокуратура - Пловдив, която към този момент е образувала наказателно произвеждане - бързо произвеждане, против 36-годишния Христо Ангелов от с. Дуванлии, „ за осъществено от него незаконно отнемане от независимост на малолетното му дете - Димитър на 9 година "

Престъплението планува отнемане от независимост от 3 до 10 години.

В хода на следствието е открито, че на 20.12.2017 година Ангелов получил позвъняване по телефона от Директора на ОУ „ Хр. Смирненски " в с. Житница, че малолетният му наследник Димитър на 9 година не слуша в учебното заведение и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си към 16 часа, Ангелов му нанесъл побой, като в началото го удрял с плесници, а в следствие употребявал железен ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя. При побоя на детето били породени множеството телесни повреди. Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на фамилни начала, както и двама от братята му.

След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.

Малолетният Димитър съумял самичък да се развърже, след което инцидентен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на здравна помощ. Понастоящем е приет в болница в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без заплаха за живота ", оповестяват от пловдивската прокуратура.

Към сегашния миг по делото е разпитана майката на детето и се организират разпити на всички лица, очевидци на закононарушението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на конфискуваните с протокол за оглед на местопрестъпление материални доказателства, правосъдна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и сложна правосъдна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.

Христо Ангелов е арестуван за 24 часа и следва искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража ", допълват от обвиняването.

Продължават дейни следствени и оперативни дейности по делото, като са известени и обществените служби за случая.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР