Момче на 13 години от Газа стана известно след смъртта

...
Момче на 13 години от Газа стана известно след смъртта
Коментари Харесай

13-годишен геймър от Газа събра милиони абонати след смъртта си

Момче на 13 години от Газа стана известно след гибелта си. В деня, когато то афишира предизвикването си в YouTube, към момента не знае, че единствено след година към този момент няма да бъде на този свят. И ще набере в действителност милиони клиенти, както е мечтало, само че след гибелта си.

Във видео, оповестено през август 2022 година той застаа зад микрофон, усмихва се и афишира упоритостите си за своя канал в YouTube за компютърни игри.

„ Аз съм палестинец от Газа. На 12 години съм. Целта на този канал е да има 100 хиляди клиенти или 500 хиляди, или един милион “, споделя Ауни във видеото си.

Година по-късно той е измежду първите деца в Ивицата Газа, които умират във войната.

Близки споделят, че домът на фамилията му е изумен от израелските сили на 7 октомври – часове, откакто бойци на „ Хамас “ атакуват Израел, убивайки към 1200 души и отвличайки 240.

Видеото на Ауни в този момент е гледано от милиони. В другите си клипове той играе известни за момчетата на всички места видеоигри. Има милиони гледания, а 1,5 милиона консуматори са се абонирали за канала му, съобщи bTV.

В една от изявленията си момчето държи дънна платка на компютър и изяснява пред съучениците си за нея.

Той основава канала си в YouTube през 2020 година. В няколкото си видеа демонстрира по какъв начин играе футболната Pro Evolution Soccer, спортна игра с коли и известните като FPS – видеоигри, основани на стрелби.



В фамилията си той остава благо дете, като го назовават и „ инженер “ поради пристрастеността му към компютъра. За други 13-годишният геймър се трансформира в знак на загубата на детски живот в палестинския анклав.

Според здравните управляващи в Ивицата Газа, ръководена от „ Хамас “, 20 хиляди души са починали след началото на израелската атака, предава Би Би Си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР