Момче е първото бебе за 2023 година, проплакало в Акушеро-гинекологичното

...
Момче е първото бебе за 2023 година, проплакало в Акушеро-гинекологичното
Коментари Харесай

Момче е първото бебе за 2023 година, проплакало в Мездра

Момче е първото бебе за 2023 година, проплакало в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ – Мездра.
Малкият левент се появил на бял свят, с непланирано секцио, сутринта на 1 януари в 08.20 часа.
Момченцето ще носи името Самуил. Бебето тежи 3кг., и е високо 48 см. То е първа рожба на младата майка Ралица Митева на 23 години от Роман.
Последното бебе, родило се в мездренската болница през 2022 година, отново е момченце и също носи името Самуил. Той е проплакал на 29 декември, тежи 3 кг и 800 гр. и е висок 52 см. Това е трето раждане за 29-годишната Цветинка Йотова от Брусен.
През предходната година в мездренската болница са се родили 76 бебета – 39 от тях са девойки, а останалите 37 – момчета, показа старшата акушерка Елена Шифелбайн.
Началникът на Акушеро-гинекологичното поделение в мездренското болница – доктор Владимир Цеков, дефинира миналата година като сложна и недотам приемлива, заради намаляващия брой раждания. Това, от своя страна, води до по-голяма отговорност на екипа, с цел да може всяко раждане да приключи с благополучен край.
„ Не сме имали никакви произшествия. Справихме се с всичко “, сподели още доктор Цеков и пожела: „ Три са нещата: да сме здрави, да сме живи и да имаме шанс. Другото ще го създадем “.
Родените през 2022 година са с 37 по-малко от миналата 2021 година, когато в отделението са се родили 113 бебета – 63 момчета и 50 девойки.

*Снимката е илюстратинва
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР