Момче е първото бебе, родено през 2021 година във ,

...
Момче е първото бебе, родено през 2021 година във ,
Коментари Харесай

За ден и половина 6 момчета проплакаха в Шейново, чакат и момиче

Момче е първото бебе, родено през 2021 година във, последното бебе на отминалата година също е момче. Това сподели през днешния ден доктор Явор Лозанов, съобщи БГНЕС.
„ Първото бебенце, което се роди в нашата болница за тази година е проплакало на 1 януари в 6 часа сутринта и е момченце, тежащо 3,500 кг. Последното също е момче, родено в 23:15 часа на 31 декември предходната година, също момче, към 3,400 кг. В общи линии тази година имаме 6 родени момченца, в този момент чакаме да се роди едно момиченце горе в залата ”, сподели доктор Лозанов.
Така от началото на 2021 година, за към ден и половина, " Шейново " може да се похвали с 6 родени момчета. „ Днес, до вечерта, чакаме най-малко 8-9 бебета да има, в този момент сега имаме 3 дами в предзала, които чакат да родят ”, изясни той.
 Звезден бейби взрив през 2020 година Звезден бейби взрив през 2020 година
Вижте кои известни български персони попадат в листата на звездни родители: Много хора смятаха, че 2019 година е била годината на звездни...
А другояче за предходната година в " Шейново " са се родили 2364 бебенца, с 200 повече спрямо 2018 година. „ Това ни е един връх за последните 9 години. Последно през 2011 година имахме по-голяма раждаемост ”, уточни доктор Лозанов.
По думите му миналата година е била много комплицирана както за акушер-гинеколозите, по този начин и за всички медици в България. „ Постарахме се да запазим нашите пациенти, да запазим нашите сътрудници, да запазим и нашите близки. В тази комплицирана конюнктура мисля, че добре се справихме. Една дребна част от нашия личен състав, в това число и аз преболедувахме, относително леко го изкарахме. Имахме и пациентки в последните няколко месеца, които бяха положителни, също без някакви затруднения. Децата, които се родиха, доколкото знам са живи и здрави, не са имали някакви проблеми ”, сподели лекарят. Той добави, че последния месец пациентките, които са положителни, са доста малко.
БГНЕС напомня, че в първия ден на годината 3-килограмовата Лорен проплака във Варна тъкмо минута след среднощ, с което си заслужи наградата за първо бебе на 2021 година.
В най-голямата и най-старата АГ болница в страната - " Майчин дом ", която е и отличник по брой раждания, през цялата 2019 година са се родили 3576 деца. А първото бебе - момче, за новата година проплака там на 1 януари в:05:28 часа сутринта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР