Моля, представете се на нашите читатели... Здравейте, казвам се Йовко

...
Моля, представете се на нашите читатели... Здравейте, казвам се Йовко
Коментари Харесай

Д-Р Йовко Червенков: Жените на високи токчета са най-честите ми пациенти

Моля, представете се на нашите читатели...

Здравейте, споделям се Йовко Червенков. По специалност съм ортопед-травматолог. Занимавам се с съвсем цялата гама от проблемите в нашата компетентност, само че в над 70% от времето си извозвам в първия за България център за естетична и реконструктивна хирургия на ходилото и глезена.

Да поговорим за високите токчета и приноса им към някои дефекти при дамите...

Високите токчета са хубав и грациозен аксесоар, само че и не по-малко рискови за ходилата на дамите. На първо място е неестествената позиция на предната част на ходилото-тесни върхове и твърди материи, неподлежащи на разтягане. Следвани от повдигането на петата, даже и единствено с няколко санитиметра, концентрира цялото натоварване във към този момент наложително събраните пръсти. Всичко това гарнирано с женска непримиримост и опция за толериране на болежка часове наред води до опасности за придобиване на деформации у дамите.
Да не приказваме за вероятните контузии по сухожилията стабилизиращи глезена. Да, контузии пораждат и при ниски обувки, само че зоните на натоварване на елегантните обувки вършат обувките с висок ток много по-травматични.
Съветът ми към дамите е да не ни лишават от елегантността на високите си обувки, само че въпреки всичко да внимават и след носене да има интервал на покой и възобновяване на ходилата.

Каква е спецификата на Вашата работа, като ортопед- травматолог?

Аз работя най-вече с вродени и добити, естетични и функционални деформации в ходилото и глезена. Занимавам се и с ендопротезиране на огромни стави, като се стремя да употребявам най-модерните и най-щадящите способи и подходи.
За деформации в ходилата дамите са няколко пъти по-рискови. Като това е обвързвано с по-халтавите и нестабилни стави при тях.

С Илиана Беновска и Йонко Мермерски на празненство

Какво мислите за фамилията, децата, тяхното възпитаване и израстване?

Семейството, метода на живот, занимания, спортове всичко това несъмнено взе участие във образуването на характера на децата. Аз персонално мисля, че децата би трябвало да спортуват, да построяват висока двигателна просвета и състезателен хъс. Няма по какъв начин родителите да предпазят децата си на 100 %. Опита, които придобиваме с времето, се натрупва от неточности. Малките и подрастващи не вършат изключение. Важно е да ги поддържаме! И когато паднат, да им помогнем бързо да се изправят.

Вие бяхте определен за почетен ръководител на състезанието Певец на годината. С какви усеща подходихте към това?

Да! Имах удоволствието и достойнството да съм почетен ръководител на Организационния комитет на влиятелните награди Певец на годината. Много е мъчно да остана неутрален, само че въпреки всичко давам всичко от себе си с цел да оценя изпълнителите! А да не разясняваме, че всички участници заслужават премията. Но както във всяко съревнование -победителят е единствено един.

Заедно с Ники Кънчев, Бони, Кали и стилиста Маури Пироло на Певец на годината

Пътувате по света, само че постоянно се завръщате и работите в България...

Старая се да давам всичко на което съм кадърен. Искам постоянно пациентите ми да са удовлетворени.В чужбина отивам на разнообразни курсове и семинари. Всичко забелязано там се стремя да включвам в работата ми и да го ползвам в България. Винаги ме е привличала концепцията да пребивавам и работя на разнообразни прелестни места, само че единствено след седмица там към този момент изпитвам носталгия. Роднините ми, другари и познати са тук.

Д-р Червенков съпредседател на мис Лято в компанията на Мая Хътчинс и доктор Смилен Смилов
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР