Моля, харчете. Харчете колкото можете и малко повече, призова шефката

...
Моля, харчете. Харчете колкото можете и малко повече, призова шефката
Коментари Харесай

Шефът на МВФ Кристалина Георгиева: Харчете колкото можете и малко отгоре

" Моля, харчете. Харчете колкото можете и малко повече ", прикани шефката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя взе участие в съветския Гайдаровския конгрес, който се организира в Русия от 2010 година. Организатори са Руската академия за национална стопанска система и администрацията на съветския президент.

Георгиева разяснява, че светът би трябвало да премине към стопанска система с ниско ползване на въглеводороди.

" Връщането към 2019 година (след пандемията) не е належащо. Трябва да изградим стопанската система на утрешния ден. Нашата задача е да създадем крачка напред в оценката на качеството на растежа ", сподели Георгиева, представена от БГНЕС.

Шефката на МВФ акцентира значимостта на непрекъснатото даване на поддръжка от страна на управляващите на страните за стопанската система. „ Трябва да бъдем доста деликатни, с цел да не прекратим прибързано поддръжката, тъй като в случай че създадем това, ще получим вълна от банкрути и структурна безработица “, сподели българският икономист.

Според нея превъзмогването на рецесията ще е по-лесно за страните с по-стабилни стопански системи. МВФ приканва светът да адресира казуса с неравенството, което бе задълбочено от пандемията. Съветът е да се сложи акцент върху минимизирането на вредите за нискоквалифицираните служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР