Молове, ресторанти, детски градини, училища, фитнеси в София и София

...
Молове, ресторанти, детски градини, училища, фитнеси в София и София
Коментари Харесай

Готви се почти пълен локдаун в София

Молове, заведения за хранене, детски градини, учебни заведения, фитнеси в София и София област евентуално ще бъдат затворени, сподели през днешния ден шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев , след среща с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов , кмета Йорданка Фандъкова и шефовете на столични лечебни заведения. Ще се спре и провеждането на културни мероприятия.
Решението следва да се вземе по-късно през днешния ден от софийския щаб за надзор на пандемията. От по кое време ще се вкарат новите ограничавания и кои тъкмо още не е ясно, само че ще е за период от две седмици . Пенчев посочи, че ограниченията няма да се вкарат от през днешния ден за на следващия ден, само че евентуално ще са факт до края на седмицата.
 Проф. Асен Балтов: На лимита сме, би трябвало да се мисли за по-сериозни ограничения Проф. Асен Балтов: На лимита сме, би трябвало да се мисли за по-сериозни ограничения
„ Почти сме на лимита на опциите и би трябвало да се мисли за по-сериозни ограничения. Може би би трябвало да се вземе към този момент отношение и за...
По-рано стана известно, че с 20% би трябвало се усилват леглата за пациенти с в столичните лечебни заведения. Всички нови са поради повишения брой новозаразени в столицата. Двуседмична заболяемост към този момент е над 500 на 100 хиляди души. За последното денонощие новите случаи в София са 1116.
Началникът на Александровска болница проф. Богов уточни, че ще има " ярък интервал ", евентуално до петък. Първоначално ограниченията ще са за 14 дни.
Около 75% от потенциала на лечебните заведения е напълнен и в огромните лечебни заведения като ВМА, Александровска и " Пирогов " леглата са съвсем изчерпани, уточни Пенчев. По думите му при 470 повиквания на промяна на " Спешна помощ " половината са свързани с ковид: " За страдание, огромна част от тези пациенти непосредствено отиват към интензивните браншове ".
" Притеснителен е фактът, че повишаването на случаите с Коронавирус запълва потенциала на лечебните заведения, а Света Анна, ВМА и " Пирогов " са стратегически лечебни заведения във връзка с незабавната помощ ", отбелязва доктор Славчо Близнаков . В болница " Света Анна " са заети 102% от леглата и всеки ден постъпват и заболели деца, в това число с майките им, които също са инфектирани.
 4 637 инфектирани с COVID-19 при рекорден брой проби, 187 души са умряли за денонощие 4 637 инфектирани с COVID-19 при рекорден брой проби, 187 души са умряли за денонощие
Броят на новите случаи на ковид се усили и като безусловно число, и като % на позитивните проби. 4 637 са новооткритите...
Около 30 деца са приети в болница с COVID-19 в столицата. " Ситуацията в действителност е сензитивно изменена, има доста деца разболели се в " Пирогов ", в ИСУЛ ", означи и Йорданка Фандъкова . Ще се усили -легла.
Във връзка с предстоящите митинги против ограниченията, шефът на здравната ревизия разяснява: " Това, което проследявам от разбора и подтекста на втората вълна, в хода на епидемиологичните изследвания в София, една огромна част от хората, които бяха позитивни или болни, бяха взели участие в такива митинги ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР