“Молнупиравир” на “Мерк” ефикасен на 30%Въпреки спорните резултатиДания стана първата

...
“Молнупиравир” на “Мерк” ефикасен на 30%Въпреки спорните резултатиДания стана първата
Коментари Харесай

Дания одобри ново COVID-19 лекарство

“Молнупиравир” на “Мерк” сполучлив на 30%
Въпреки противоречивите резултати

Дания стана първата страна в Европейския съюз одобрила лекарството против ковид COVID-19 “Молнупиравир” на американския фармацевтичен колос “Мерк” за пациенти, показващи рискови признаци, съобщи Агенция Франс Прес. Продаван в комерсиалната мрежа под името “Лагеврио” медикаментът под формата на хапчета беше утвърдено в средата на ноември от Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ) за потребление при незабавни случаи, преди да бъде публично утвърден за продажба. “Лагеврио” е към този момент утвърден за потребление в Обединеното кралство и в минава сходна процедура в Съединени американски щати сега, напомня организацията.

“Препоръчваме лекуването с хапчета, тъй като считаме че минусите са по-малко в сравнение с изгодите от лекарството за пациенти, които са изправени пред по-голям риск от тежко разболяване от COVID-19”, споделя пред Агенция Франс Прес директорката на Националната здравна организация на Дания, Кирстин Мол Харбо. “Напълно осъзнаваме че става въпрос за нов тип лекуване, което не е утвърдено, за което към момента не разполагаме с задоволително информация”, се споделя още в формалната позиция на датската работа.

Изявлението идва на фона на възходящите случаи на ковид в Дания, където здравните управляващи чакат новият вариант “Омикрон” да се трансформира в преобладаващ в Копенхаген още преди края на седмицата. Средният брой на новозаразени в страната бе открит в сряда на 8 770 души - най-високият % в страната с 5,8 млн. население.

Крайните клинични резултати, обявени от американската компания “Мерк” на 26 ноември, демонстрират много междинна по равнище резултатност на лекарството “Молнупиравир” от упованията оповестени от лабораторията в средата на ноември, въз основата на получените данни на приблизително равнище. Според тях медикаментът понижава на 30%, а не на половина, равнището на хоспитализиране и смъртни случаи при рискови пациенти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР