Молитви за здравето на българския патриарх Неофит отправят днес вярващите

...
Молитви за здравето на българския патриарх Неофит отправят днес вярващите
Коментари Харесай

Молебен във всички храмове в страната за здравето на патриарх Неофит

Молитви за здравето на българския патриарх Неофит насочат през днешния ден вярващите във всички храмове в страната, а в столицата беше отслужен молебен по време на неделната Света литургия, предава Българска национална телевизия.

Негово Светейшество продължава да се лекува във ВМА от белодробно заболяване.

Преди два дни Епархийският съвет при Софийската света митрополия приканва всички свещенослужители от Софийската епархия, а също по този начин и православните християни да насочат молебствия за здравето на патриарх Неофит. В Светата литургия бяха добавени молебствия за здравето на Негово Светейшество.

Вярващи описаха:

" Всички миряни се помолихме дружно с отците за оздравяването на нашия нравствен татко. "

" Молим се за неговото излекуване и просто той да се оправи, с цел да може още веднъж да е функционален като глава на нашата черква, тъй като духовността е доста значима за нашия народ. "

" Всички сплотихме молбата си за здраве на патриарха. "

" В днешния ден цялата черква насочва молебствия към всемилостивия Бог да посети нашия светейши патриарх със своята благотворителност и своята благосклонност да му дарува здраве, да го вдигне от болничното легло и още веднъж да продължи своето служение ", сподели духовник от Варна.

По последни данни от Светия Синод здравословното положение на патриарх Неофит е устойчиво и се усъвършенства и очакванията са, че той ще чества наближаващото Рождество Христово отвън болничната стая.

Патриарх Неофит беше признат във ВМА поради белодробно заболяване. Негово Светейшество е в лечебното заведение повече от 10 дни и се лекува от пневмония. През септември предходната година той още веднъж беше приет в болница, само че поради обостряне на хронично заболяване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР