Молитвеното бдение се провежда успоредно със заседанието на Светия синод.

...
Молитвеното бдение се провежда успоредно със заседанието на Светия синод.
Коментари Харесай

Бдение пред Светия синод

Молитвеното бдение се организира паралелно със съвещанието на Светия синод. Заседанието на митрополитите и патриарх Неофит стартира в 9 часа тази заран.

Бдението се провежда от обществениците, които предходната седмица изпратиха послание до Българския патриарх Неофит. Сред присъстващите има публицисти, учени, историци. Сред тях са Горан Благоев, Любчо Нешков и доктор Милен Врабевски. Според тях Българската патриаршия би трябвало да одобри протегната ръка от Македонската архиепископия и да извърши своята историческа задача като първа признае каноничната автономия на Македонската черква и я вкара в общото православно семейство:

Въпросът на 70% е решен, тъй като майката е една – няма друга. Ако ние не признаем, че има връзка сред нас, тогава ние би трябвало да се откажем от екзархията, тъй като най-вече жертви, най-вече премеждия България изживява тъкмо в тази част на Македония. Излишно е да напомням по какъв начин завършва отец Партений, игуменът на Бигорския манастир, който е рязан на части от жандарите през деветнайсета година и е хвърлян в река Радика, а главата му е забита на прът, сподели пред БНР журналистът Любчо Нешков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР