Молитвата е едно от нещата, които хората използват, както за

...
Молитвата е едно от нещата, които хората използват, както за
Коментари Харесай

Всяка молитва завършва с „Амин“. Ето каква е причината за това

Молитвата е едно от нещата, които хората употребяват, както с цел да покажат принадлежността си към избрана вяра, по този начин и с цел да засвидетелстват благодарността си към Бог. Освен това молитвата се употребява и в неприятните моменти, тогава, когато се надяваме на знамение или на помощ от Бог. Има разнообразни молебствия, които се употребяват в разнообразни моменти и по разнообразни аргументи. Но има едно нещо, което се съдържа във всяка молитва. И това е думата „ Амин “, с която приключват всички молебствия, без значение от предназначението им. Не единствено това, само че самата дума „ Амин “ може да се употребява и в ежедневния език.

Обикновено, когато желаеме да кажем „ дано бъде по този начин “, можем да използваме думата „ Амин “. Но се оказва, че може да се открие и друга връзма на думата „ Амин “, с която приключва всяка молитва. Връзка с Египет. В египетските вярвания, Амон е богът, който е цар на всички богове. Смята се, че гръцкият господ Зевс е взаимстван точно от Амон. В египетската вяра, в един миг Амон се слива с бога на слънцето Ра и се трансформира в господ Амон-Ра. Това е и единственият господ, който египтяните почитат в Новото си царство.

Има символика в сливането на боговете Амон и Ра.

Двете божества показват бащата и слънцето, дружно със светия дух. Това поразително наподобява на Светата Троица в християнството. Разбира се, ясно е, че има прилики сред другите религии, само че приликите сред египетския господ Амон-Ра и думата „ Амин “ са доста. Освен това в двете религии има препокриване на историите за Дева Мария и Исус и тази на Изида и Хор. Тези прилики карат някои учени да считат, че християнството мощно се е повлияло от египетските божества, като включително е взело и думата „ Амин “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР