Молитва за мир, диалог, милосърдие и любов и призив срещу

...
Молитва за мир, диалог, милосърдие и любов и призив срещу
Коментари Харесай

Папата събра различни религии в София в молитва за мир

Молитва за мир, разговор, състрадание и обич и апел против всички форми на егоизма и безразличието, отправени от папа Франциск в наличието на духовни водачи от редица други религии, изповядвани в България, увенчаха в понеделник последния ден от визитата му у нас. В сряда рано сутринта главата на Римокатолическата черква отпътува за Скопие, където се продължи апостолическото си посещаване под надслова " Мир на Земята ".

След като благослови бежанци в София, даде първо причестяване на деца в Раковски и приказва пред католическата общественост, Светият отец събра водачите на православната, еврейската и арменската църкви, на мюсюлманското вероизповедание, както и представители на държавното управление на столичния площад " Независимост ". Над 200 бяха формалните посетители на събитието, измежду които президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Марияна Николова, министри, депутати, кметът на София Йорданка Фандъкова и други.

Хиляди жители и посетители на София бяха пристигнали макар дъжда да чуят финалните слова на папа Франциск.

Той прикани за деен и укрепен мир против всички форми на нарцисизъм и равнодушие, които ни карат да слагаме дребните ползи на някои над неприкосновеното достолепие на индивида.

" Мирът изисква и моли да създадем от разговора - път, от общото съдействие - наше държание, от взаимното опознаване - способ и аршин, с цел да се срещнем в това, което ни сплотява, да се почитаме в това, което ни разделя и да се насърчим да гледаме на бъдещето като пространство на благоприятни условия и достолепие, изключително за бъдещите генерации ", сподели Негово светейшество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР