Молдовският заместник министър-председател и министър на външните работи Николае Попеску

...
Молдовският заместник министър-председател и министър на външните работи Николае Попеску
Коментари Харесай

Молдова иска Русия да изтегли войските си от Приднестровието

Молдовският заместител министър-председател и министър на външните работи Николае Попеску прикани Русия да изтегли военните си от Приднестровието . Той написа това на страницата си във Фейсбук.

" Смятаме днешното изказване на съветското външно министерство за провокативно и още веднъж заявяваме нуждата от абсолютно и транспарантно евакуиране на съветските военни, както и на боеприпасите от складовете в Колбасни от територията на Молдова ", съобщи политикът.

Той също по този начин опроверга изказването на съветското министерство на защитата за планувана провокация против Приднестровието .

По-рано съветското външно министерство заяви за струпване на съоръжение на украински елементи наоколо до украинско-приднестровската граница. То също по този начин означи, че украинските въоръжени сили (ВСУ) невиждано са нараснали безпилотните въздушни полети над Приднестровието.
 Молдова опроверга Русия
Молдова опроверга Русия

Кремъл с нова офанзива

Във връзка с това министерството предизвести, че Русия е подготвена да отговори съответно на възможни провокации от страна на Киев, защото всевъзможни дейности против съветски военнослужещи ще се преглеждат като нахлуване против страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР