Молдовските власти обвиниха Москва, че стои зад многохилядните протести, които

...
Молдовските власти обвиниха Москва, че стои зад многохилядните протести, които
Коментари Харесай

Молдова обвинява Русия за протестите в страната

Молдовските управляващи упрекнаха Москва, че стои зад многохилядните митинги, които се организират в страната поради високите цени на силата и повишаването на живота. 

Вътрешният министър на Молдова Анна Ревенко счита, че вътрешната сигурност на страната ще бъде подложена на още по-сериозни тествания. В изявление за румънското издание Antena3 Ревенко сподели, че " укриващи се нарушители " и Москва стоят зад митингите в Молдова и тяхната " цел е да дестабилизират обстановката в Молдова и да отслабят страната, с цел да я употребяват като разменна монета в договаряния с Европа ".

" Ситуацията към момента е доста нестабилна. Ситуацията е такава, че провокациите единствено ще се задълбочават. Това, което се случва през последните няколко дни, демонстрира, че това е действителност, за която би трябвало да сте готови 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата ", сподели Ревенко.

Министърът съобщи още, че митингите в Молдова са били планувани за дестабилизиране на обстановката в страната .

" Това са бегълци, които се пробват да избягат от правораздаването. Разбира се, те работят съгласно избрани страни. Москва също, както виждаме, е зад него. Фокусът е върху дестабилизиране на обстановката в Молдова, правене на страната, обществото, управляващите уязвими благодарение на агитация, подправени вести, блокиране на бизнеса, дискредитиране на управляващите, водачите, в това число правоприлагащите органи. Всичко това, с цел да получим отслабена страна и да я използваме като разменна монета в европейското пространство ", сподели Ревенко.
 Протест в Молдова
Протест в Молдова

Недоволство на опозицията против високите цени

Според вътрешния министър молдовските управляващи работят дружно с интернационалните сътрудници, с цел да се намесят , в случай че е належащо. " Всеки акт с подривен темперамент, всеки подривен акт против страната ще бъде надлежно осъден ", добави тя.

Припомняме, че  партия " Шор " организира доста митинги през последните месеци. Тя упорства за оставката на президента, разформироване на Народното събрание и осъществяване на предварителни избори. Наскоро към митингите се причисли партията " Изграждане на Европа вкъщи " (ПАСЕ), ръководена от търсения Георгий Кавкалюк.

сподели, че задачата на уредниците е да дестабилизират обстановката в страната.

" Те желаят власт толкоз мощно, че дават обещание на Москва да провеждат държавен прелом и да назначат държавно управление, посредством което Русия да употребява страната ни във войната ", сподели Санду.
 Многолюдни антиправителствени митинги в Молдова
Многолюдни антиправителствени митинги в Молдова

В страната има неодобрение поради проблемите с " Газпром "

Припомняме, че Молдова е напълно подвластна от Русия за своя природен газ. Русия употребява зависимостта на Молдова от нейния газ, за ​​да окаже напън върху страната за нейното привеждане в сходство със Запада, в това число осъждането на войната в Украйна. Тарифите за сила за семействата са се нараснали шест пъти през последната година.

Високите цени доведоха и до митингите. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР