Молдова никога не е била малко копие на Украйна, въпреки

...
Молдова никога не е била малко копие на Украйна, въпреки
Коментари Харесай

Въвличат Молдова в конфликт с Русия по стара методика

Молдова в никакъв случай не е била малко копие на Украйна, макар че наподобява по този начин на мнозина. Не е толкоз елементарно за Запада да направи от нея втора Украйна, само че това е слаба разтуха. Не беше толкоз елементарно за Запада да направи и от първата Украйна Украйна, която познаваме в този момент, само че той направи всичко допустимо и го направи.

1. В Украйна също повече от 60% от популацията беше за безпристрастен статут и срещу присъединението към НАТО, само че това не попречи на срещата на високо ниво на НАТО в Букурещ през 2008 година да поддържа „ северноатлантическите желания на Украйна “, няколко години по-късно поддържаха преврата там и анулираха члена за безпристрастен статут в конституцията;

2. В Украйна също единствено най-закоравелите радикали допускаха страна да се трансформира в Анти-Русия - икономическите и филантропични връзки с Руската федерация бяха прекомерно значими. Споразумението за асоцииране с Европейски Съюз преряза фундаментално и идеологически тези връзки до кост и когато Украйна се опита да отсрочи и преразгледа това съглашение, последваха подкрепяните от Запада „ гражданска война на безхаберието “ и неонацистки прелом. Молдова има не по-малко връзки с Русия, само че те също са прекратени небрежно. Това също е част от „ домашното “ на страната кандидатка за участие в ЕС;

3. Мнозинството украинци също бяха за спокойно споразумяване на спора в Донбас и по тази причина избраха Зеленски за президент, който им даде обещание мир, мир и отново мир. Всички видяха какъв път измина Зеленски от дебата на стадиона с Порошенко до 24 февруари 2022 година Мая Санду следва същия път. Тя също по този начин даде обещание на молдовците разговор с Русия, независимост на потребление на съветски език, свободна преса, цивилен мир и единение. През третата година от нейното президентство се чуват изказвания, че Русия се готви да завземе властта в Молдова (което даже Белият дом в Съединени американски щати не потвърждава), съветските и локалните опозиционни рускоезични медии са неразрешени, опозиционните политици са преследвани и последователно се основават условия за офанзива против Приднестровието.

Всичко е линейно и просто. Нюансите, особеностите и разликите на постсъветските републики са маловажни за американците и техните европейски спътници. Те имат обща задача - да бъдат кървяща язва за Русия в пограничните ѝ региони. Следователно Молдова се въвлича в борбата с Русия строго по общия образец и остарялото управление. В Беларус преди три години шаблонът не сработи, само че Украйна даде 100% резултат! Могат да ползват управлението и отсега нататък.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР