Молдова изгони руски дипломат след като свалена руска ракета падна

...
Молдова изгони руски дипломат след като свалена руска ракета падна
Коментари Харесай

Молдова изгони руски дипломат, след като свалена руска ракета падна в молдовско село

Молдова изгони съветски посланик откакто свалена съветска ракета падна в молдовско обитаемо място на границата с Украйна. Москва отговори като експулсира молдовски посланик.

В понеделник управляващите в Кишинев оповестиха, че съветска ракета, свалена от украинската противовъздушна защита, в Северна Молдова. При случая няма жертви и ранени, само че има вреди върху жилищни здания.

Прозорците на няколко къщи в Наславча са били разрушени, когато ракетата е паднала в северния завършек на селото, се споделя в изказване на вътрешното министерство. Наславча се намира на границата с Украйна.

Русия изстреля десетки ракети против Украйна в ранните часове на понеделник, удряйки енергийни уреди и причинявайки прекъсване на тока и спиране на водоснабдяването в някои елементи на страната.

За пръв път от началото на войната против Украйна съветска ракета падна на територията на друга страна.

Два месеца след началото на съветската инвазия в Украйна администрацията на молдовския сепаратистки район Приднестровие против военна, административна и информационна инфраструктура. Молдова тогава сподели, че офанзивите са опит за ескалация на напрежението, а Украйна ги дефинира като провокация и упрекна съветските специфични служби.

Оттогава увеличение на военната помощ за Кишинев, а на страна кандидатка за участие в Европейския съюз.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР