Молдова е обект на системен хибриден натиск, включително опит за

...
Молдова е обект на системен хибриден натиск, включително опит за
Коментари Харесай

Румънският президент: Молдова е обект на системен хибриден натиск

Молдова е обект на систематичен хибриден натис к, в това число опит за подкопаване на конституционния ред . Затова ще продължим с твърдата и непоколебима поддръжка за Кишинев. Румъния постоянно ще бъде с Република Молдова . Това съобщи румънският президент Клаус Йоханис на взаимна конференция с президента на Молдова Мая Санду и немския канцлер Олаф Шолц в Букурещ. Тримата се срещнаха в президентския замък Котрочени в Букурещ

По думите на Йоханис президентът, държавното управление и Народното събрание в Кишинев са работили отговорно, дейно и уверено и са положили обилни старания, с цел да откъснат страната от неуместната зона на непрекъсната взаимозависимост , в която тя е била в плен отдавна.

„ Властите в Кишинев би трябвало да се оправят, наред с други неща, с последствията от войната, повишението на цените и нуждата от обезпечаване на енергийни запаси за идващия сезон. Това са тематики, които преглеждаме предпочитано и на равнище Европейски съюз. Република Молдова е на фронтовата линия, изправена пред последствията от войната по границата си. Ще й предоставим цялата нужна поддръжка “, съобщи още президентът на Румъния.

„ Някои желаеха Молдова да падне, Молдова стои изправена “, означи на собствен ред Мая Санду и добави: „ Отървахме се от съветския газов шантаж и застанахме зад европейските полезности. Молдова сподели на целия свят, че е европейска страна “. Тя благодари на Румъния „ за предлагането да бъдат глобени тези, които поддържат дестабилизирането на Република Молдова “ и акцентира, че мястото на страната е " в огромното европейско семейство ". 

„ Молдова не е сама, тя има необятна интернационална поддръжка. На 1 юли ще пътуваме до Кишинев за втората среща на върха на европейската политическа общественост, проведена от Молдова. Тази среща за следващ път ще показва единството на Европа. Подкрепяме Молдова с всичко по силите си, с цел да се отбрани от опитите на Русия за дестабилизация “, съобщи на собствен ред немският канцлер Олаф Щолц. 

По-рано денем Мая Санду беше призната от пазителя на румънската корона, Нейно Величество Маргарета, в двореца Елизабета и засади дъб в градината на двореца. В края на визитата президентът на Молдова се разписа и в Златната книга на двореца Елизабета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР