Молдова е наредила на 45 руски дипломати и служители на

...
Молдова е наредила на 45 руски дипломати и служители на
Коментари Харесай

Молдова експулсира 45 руски дипломати и служители на посолството

Молдова е наредила на 45 съветски дипломати и чиновници на посолството да изоставен страната " поради многочислени недружелюбни дейности ", оповестиха публични лица.

Проевропейското държавно управление на Молдова изрично осъди нахлуването на Русия в прилежаща Украйна и съобщи, че Русия провежда скрит план за събаряне на настоящето държавно управление, написа БГНЕС.

В следствие на молдовските медии Jurnal TV и The Insider, оповестено тази седмица, се твърди, че на посолството на Русия в Кишинев и на прилежаща постройка има 28 антени, които биха могли да се употребяват за шпионаж.

" Четиридесет и пет дипломати и механически личен състав ще би трябвало да изоставен преди 15 август ", съобщи представителят на външното министерство Игор Захаров за Агенция Франс Прес.

След това решение " ще има по-малко лица, които се пробват да дестабилизират обстановката в нашата страна ", съобщи външният министър Нику Попеску при започване на съвещание на държавното управление.

Дипломатическият корпус на Русия ще се състои от 10 дипломатически длъжности и 15 административни, механически и обслужващи длъжности " на правилото на паритета ", оповестиха от външното министерство.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР