Молбата на принц Хари за американска виза ще се разглежда

...
Молбата на принц Хари за американска виза ще се разглежда
Коментари Харесай

Разследват молбата на Хари за американска виза заради употребата на наркотици

Молбата на принц Хари за американска виза ще се преглежда от арбитър, заяви вестник Mirror. Адвокатите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън са удостоверили, че са изпълнили правосъдното предписание да придвижат молбата на Хари до идната инстанция. Спорът към имиграционния статут на херцога на Съсекс породи след завеждане на дело от Heritage Foundation.
Те подадоха искане по Закона за свободата на информацията за документите на някогашния член на английското кралско семейство, с цел да схванат дали е излъгал за използването на опиати в молбата си за виза. Съдебният документ, съгласно Newsweek, гласи:

„ Ответникът на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати с почитание уведомява съда, че е извършил разпореждането на съда от 7 март 2024 година, като е показал клетвени заявления с атачмънти за експертен разбор. “

В мнението до съда се показва:

„ Съдилищата поредно са постановявали, че визата или имиграционният статут на обещано лице е частна, персонална информация, която е освободена от откриване. По-конкретно, записите биха разкрили вида документи, които принц Хари е употребявал, с цел да пътува до Съединените щати, неговия статут и имиграционни компенсации, които може да е търсил. "

Heritage Foundation има вяра, че има публичен интерес, в случай че Хари е излъгал в изказванието си. Предишната правосъдна декларация на фондацията гласи: „ Делото поражда основно тъй като Негово кралско височество непринудено — и за голяма облага — призна документално детайлите на редица нарушавания на Закона за следените субстанции. (Всъщност някои споделят, че той даже е стигнал до точка на фукане и поощряване на използването на противозаконни опиати.) "

„ Херцогът на Съсекс направи това макар обстоятелството, че е необятно прието, че сходни самопризнания могат да имат негативни последствия за имиграцията и макар ангажирането на водещи правни съветници от двете страни на Атлантическия океан. “

Съдия Карл Никълс, който следи правосъдната борба, прегледа документите на Хари след решението през март.

The Heritage Foundation построи тезата си върху бомбастичните мнения, които Хари направи в записките си. Той призна, че е употребявал кокаин и марихуана. Във втората част на книгата Хари сподели:

„ Използвах ги години наред, за развлечение, само че в този момент започнах да ги одобрявам лечебно, медицински. Те не просто ме оставиха да избягам от действителността за известно време, те ми разрешиха да пренаписвам действителността. Под въздействието на тези субстанции можех да се откажа от твърдите догатки, да видя, че има различен свят оттатък твърдо филтрираните ми сетива, свят, който беше еднообразно действителен и двойно хубав - свят без алената мъгла. Няма причина за алената мъгла. Има единствено истина. След като психоактивните субстанции изчезнат, споменът ми за оня свят ще остане: Това не е всичко. Всички велики философи споделят, че всекидневието ни е заблуда. Винаги съм чувствал истината в това, само че какъв брой успокояващо беше, откакто хапнах гъба или пих аяуаска, да го изпитам персонално ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР