Можете ли вече да живеете без интернет достъп? Отговорът на

...
Можете ли вече да живеете без интернет достъп? Отговорът на
Коментари Харесай

Живот без интернет? През 2024 г. може и да разберем какво е заради слънчеви бури

Можете ли към този момент да живеете без интернет достъп? Отговорът на този въпрос може и да разберем по-скоро, в сравнение с си мислим. През 2024 година

Явлението се вижда и в Румъния, Унгария и Украйна

 

Слънцето ще доближи своя оптимален цикъл и се чакат извънредно мощни стихии, които е допустимо да пресечен интернет връзката на Земята в продължение на седмици.

Снимка: NASA

Най-близката ни звезда е динамична сфера от плазма, която излъчва извънредно мощни магнитни полета. Тези полета въздействат и на нашата планета. Когато тези полета бъдат нарушени се получават така наречен слънчеви стихии, които изпускат в пространството големи количества радиация и заредена плазма.

На всеки 11 години магнитните полета на Слънцето се обръщат – феномен, който съответствува с повишението на интензивността на звезда.

Според разбора на Центъра за галактически науки в Калкута, Индия, пикът на слънчевия цикъл ще настъпи по някое време сред януари и октомври през 2024 година

Снимка: NASA

При постигане на Земята, радиацията и плазмата могат да нарушат сателитните ни връзки, да пресечен електричеството, интернет връзките, да нарушат работата на GPS-ите и да покачат рисковете от излагане на радиация на водачи и личен състав.

Основната ни отбрана от тези събития е магнитното поле на Земята, което значително лимитира проникването на радиацията на Слънцето. Възможно е през идната година да се следят по-чести северни сияния, които да са ситуирани по на юг от нормално.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР