Можете ли да спрете пациенти с тумори, с остри съдови

...
Можете ли да спрете пациенти с тумори, с остри съдови
Коментари Харесай

Проф. д-р Николай Младенов: Лекарите имат най-малко вина, ако нещо не се случва както трябва

Можете ли да спрете пациенти с тумори, с остри съдови заболявани? Урологични заболели? Това не са незабавни случаи. Туморът може да се трансформира в незабавен, когато провокира нещо. Болницата, спазвайки заповедта на министъра, е понижила работата си с 20%. Всички останали пациенти се нуждаят от лекуване. Ние не можем да ги спрем. Ако смесим потоците, блокираме цялата болница и се трансформира единствено в COVID-19 болница. Има сериозен проблем - болничното заведение не подхожда на европейските стандарти по редица индикатори.
Това съобщи пред bTV проф. доктор Николай Младенов - ръководител на Експертния съвет по незабавна помощ.

" В естествените страни се дефинира някаква заповед или мярка на държание. То е на правилото " Не газете тревата ". Така би трябвало да има точни, ясни и непротиворечащи си дейности. Носите маски и то е наложително за всички и на всички места ", уточни още лекарят.

Той изясни по какъв начин е ситуацията с лечебните заведения в една западна болница.

" Една огромна болница Една огромна болница има децентрализация на интензивните звена, което дава опция в един миг оборудвана реанимация да бъде елементарно трансформирана и да стане COVID-19 реанимация. Имате апарутара, лекарства. Ние сътворяваме интензивните звена от 0 единствено и единствено да отговорим на потребностите на популацията. Лекарите имат минимум виновност, в случай че нещо не се случва както би трябвало ", отсече медикът.

По думите му сериозен е казусът с дефицитът на хора в системата. За този проблем сигнализират редица лекари.

Той прикани жителите да съблюдават ограниченията, тъй като вторият пик на инфекцията е много по-сериозен:

" Има извънредно тежки белодробни провали. Опустошението е страховито. Такива неща нямаше през март. Това е на всички места в Европа, не е единствено при нас. Пандемията върви. Това е нещото от което ние би трябвало да се опасяваме. Всеки може да изтегли късата съчка, по тази причина дано бъдем толерантни, взаимно да се пазим. Отговорността, която всеки един от нас носи, няма да води до това препълване на здравните заведения ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР