Можете да категоризирате тази статия като четиво за нещо, което

...
Можете да категоризирате тази статия като четиво за нещо, което
Коментари Харесай

Това не е спам!

Можете да категоризирате тази публикация като четиво за нещо, което по хипотеза би трябвало да е по този начин и да се знае, само че въпреки всичко доста маркетолози имат потребност да чуят написания съвет. 

Имейл маркетингът, даже през 2019 година, може да бъде много мощна форма на връзка с потребителската база, само че в случай че е направен правилно. Ако обаче се злоупотребява с него, електронната поща може да се трансформира в най-лошия кошмар на маркетинговия отдел, с висок % на отписване и в някои случаи, загуби на клиенти. Ако се злоупотребява с имейлите, може хората да счетат името на компанията ви за спам, Гугъл да го дефинира като такова и в последна сметка това да докара до необратимо увреждане на марката. Затова, използвайте имейлите си деликатно.

Очевидно е, че има доста какво да се каже по тематиката по какъв начин да се напише един подобен ефикасен имейл, от дължината, през тематиката " Относно ", до апела за деяние и други Но има едно, което съгласно мен е най-важният съставен елемент на бизнес имейла и по подигравка това е, което множеството маркетолози пренебрегват.

Говорете персонално на получателя, не за " вас " - вие и него. 

Няма други думи на света, които да накарат получателя да кликне на бутона " Изтрий " по-скоростно или да подразнят повече, от обобщаващите обръщения " Скъпи клиенти ", " Скъпи другари " или даже по-лошо, " До всичи наранени лица ". 

С това начало на бизнес имейла, компанията демонстрира, че получателят е единствено един от доста в листата ѝ и че... постоянно няма нищо значимо, което да се прочете. 

За благополучие, има технологии, които дават опция на фирмите да стартират имейлите си с обръщения поименно. Звучи като нещо елементарно да се употребява името на някой, само че въпреки всичко редица компании не престават да изпращат " всеобщи " еднотипни имейли или имейли, където името след " Г-не " / " Г-жо " е написано с различен шрифт, явно копирано и сложено небрежно. Когато писмото е персонализирано, това може да усили вероятността да бъде прочетено от 0 на 40-50%. Останалото зависи от наличието на имейла. 

Защо е значимо?

Помислете за потребностите на получателя, a не за вашите лични

Това е правилото, който би трябвало да следвате във всичките си връзки. Ако поддържате връзка въз основа на вашите потребности, цели и график, а не въз основа на потребностите на индивида, който чете това известие, то този човек ще реагира надлежно.

Винаги се поставяйте " в обувките " на аудиторията си, преди да натиснете " Изпрати ". Къде се намира получателят в този момент? Какво най-вероятно прави? Знаете ли задоволително за него и работата му, с цел да го насочите?

Колкото повече се грижите за потребностите на клиентите, персонализирате известието си и говорите на техния език, толкоз по-големи са възможностите да получите отговорите, на които се надявате.

В последна сметка всички би трябвало да използваме имейл акции понякога. Електронната поща към момента остава подразбиращата се форма на връзка в света на бизнеса и ще остане такава в обозримото бъдеще. Но единствено тъй като изпращаме всеобщо имейли, не значи, че би трябвало да подсещаме на всеки, че не е неповторим или задоволително значим за нас като не употребявате името му. Включването на името в обръщението е простичка добавка, която ще ви донесе значими резултати. 

Източник: Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР