Можеше обществото да послуша учените и лекарите и да започне

...
Можеше обществото да послуша учените и лекарите и да започне
Коментари Харесай

Проф. Пенка Петрова: Политиците не могат да си позволяват да казват, че няма да се ваксинират

" Можеше обществото да послуша учените и лекарите и да стартира имунизационната акция доста по-рано.... Традиционно сме били образована нация, която разчита на имунизирането като предварителна защита на тежките болести ". Това мнение изрази пред  проф. Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология на Българска академия на науките. 

 Според нея въвеждането на здравен документ е разумно, тъй като то последва това решение в доста европейски страни. Тя акцентира, че по този метод можем да се предпазим.

  " Като че ли на българския народ му трябваше доста основателна причина, с цел да се имунизира, това беше зеленият документ ", разяснява проф. Петрова и добави, че е нужна качествена акция, която да докара до по-висок интерес към имунизацията:

" Политиците имат доста значима гражданска рола, която към този момент би трябвало да осъзная. Те не могат да си разрешават да споделят, че не са имунизирани и няма да се имунизират. Така те подлагат на риск стотици хора, които се двоумят, и поради такова изявление не отиват да се имунизират и по този начин рискуват живота си.... Не можем да овладеем нито броя инфектирани, нито високата смъртност поради продължаващото предпочитание на политиците да спечелят техния електорат ". 

Проф. Петрова отново изтъкна успеваемостта на имунизациите и акцентира, че съществуването на подправени документи в България изкривява статистиката за инфектирани и умряли хора, които са били с сложени ваксини, тъй като не е ясно дали те в действителност са били имунизирани. 

Тя даде образец със страни, в които имунизационното покритие е върху 70-80% от популацията, където към този момент животът се връща към естественото:

" Единствено със сериозна имунизационна акция, съблюдаване на ограниченията и карантиниране на инфектираните можем да се оправим ".

По думите ѝ, в случай че вълната продължи да се изкачва, а дружно с нея и наклонността на висока смъртност, може да се стигне до 1000 жертви на ковид дневно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР