Можеше и да не се стига дотук, защото, когато България

...
Можеше и да не се стига дотук, защото, когато България
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Цените на газа са скъпи заради Асен Василев, той и Петков са вредни

„ Можеше и да не се стига дотук, тъй като, когато България реши като предан сътрудник на Европейски Съюз да съблюдава глобите, това беше вярно. След това обаче се оказа, че има механизъм, по който страни от Европейски Съюз като Германия, Италия или Гърция, откриха вид, без да нарушават глобите, да продължат да работят с „ Газпром ” и да нямат спрени доставки ”, уточни Тошко Йорданов – заместник-председател на „ ИТН ” пред Българска национална телевизия.

Той разясни, че тогавашният енергиен министър от Има Такъв Народ е провел няколко диалога с Асен Василев и Кирил Петков България да постъпи по същия метод.

„ Проблемът се назовава Асен Василев, който еднолично е спрял това нещо да се случи. Ако България беше предходна на същата скица, ние най-малко до края на тази година щяхме да получаваме газ от „ Газпром ” по цените, по които е бил договорът ”, сподели още Йорданов.

„ Мълчахме, тъй като бяхме съдружни сътрудници с ПП-тата. Нямаше по какъв начин да спрем, тъй като министър председател беше Кирил Петков, а финансов министър Асен Василев. Сега, че цената е такава, хората и бизнесът да отидат при тях да питат. Нямаше да има медиатори, нямаше да се търсят слотове за едни митични доставки. Положението нямаше да е толкоз трагично ”, посочи Йорданов.

„ Кирил Петков и Асен Василев са нездравословни. Цените на газа са скъпи поради Асен Василев ”, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР