Можем спокойно да кажем, че няма човешко същество, което никога

...
Можем спокойно да кажем, че няма човешко същество, което никога
Коментари Харесай

7 любопитни факта за лъжите, които може би не знаете

Можем умерено да кажем, че няма човешко създание, което в никакъв случай през живота си да не е лъгало. 

Всички изричаме погрешни неща понякога и по същия метод всички сме били излъгани от други. Смята се, че способността да се лъже е еволюционно добита, защото животът на човек може да зависи от превземки, камуфлаж и други свързани умения.

Всъщност хората са способни да разпознаят до 54% ​​от лъжите.  Ако добре познаваме събеседника или обръщаме особено внимание на думите му, процентът се усилва. 

Като цяло дамите са по-умели в откриването на неистини , защото са склонни да разпознават по-добре човешките страсти.

Друг от любопитните обстоятелства е, че прословутите „ детектори на лъжата “  всъщност в никакъв случай не работят на 100 %.  Въпреки че са ефикасни при елементарния човек, допустимо е също по този начин някой да се образова да мами устройството и да успее. 

Нека да забележим още любопитни неща по тази тематика в нашата

Много пъти се счита, че е по-лесно да измамиш почтен човек, в сравнение с прям измамник. В реалност се получава противоположното. Колкото по-искрен е някой, толкоз по-голяма е способността му да открива лъжата в другите. Точно противоположното се получава при лъжците. Те постоянно имат едва усещане за това кое е истина и кое е неистина, тъй че могат да бъдат по-лесно излъгани.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР