Можем ли да етнизираме престъпността? В смисъл българите убиват на

...
Можем ли да етнизираме престъпността? В смисъл българите убиват на
Коментари Харесай

Има ли етническа престъпност у нас?

Можем ли да етнизираме престъпността? В смисъл българите убиват на пешеходни пътеки, а ромите - възрастни хора в дребни обитаеми места. Дали престъпността на битово равнище има друг цвят на кожата и език? В джебчийството са майстори едни, а в кражбата на еврофондове – други.

На цигански ли приказват тези, които постоянно бият незабавните медици, а на български - медиците, които крадат от лечебните заведения? Има ли етническа престъпност у нас? Отговор на този въпрос в студиото на " Челюсти " потърсиха водачът на " Евророма " Цветелин Кънчев  и евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

" Има етническа престъпност у нас. И тя е, тъй като българското общество е разрешило да има затворени общности. Да се основат ядки, в които има хора, събрани на едно място, живеещи в противозаконни къщи, без обучение, без витална вероятност. Очевидно са намерили метод да оцеляват. За страдание има етническа престъпност. Защото самоизключилите се общности, живеещи в махалите, намират прехранване, нарушавайки закона. И в случай че джебчийството е от малко малко безобидно, въпреки че не е такова за пострадалите, то престъпността, обвързвана с принуждение, е доста травматична ", съобщи Джамбазки.

" В квартал " Христо Ботев " в София ще видите хора, отиващи на работа втора промяна. Други се прибират от първа промяна. Има деца, които се прибират от учебно заведение. Навсякъде има 1-2 % от хора, които не се преценяват със законови правила и с общоприетите от обществото правила. Това е реалност. Но от " Евророма " сме приели позицията, че в България всички сме българи, то в действителност има етническа престъпност и тя е единствено една. Докато ние приказваме, че в България всички сме българи, с цел да се усещаме неразделна част от обществото, от Вътрешна македонска революционна организация обикалят и споделят " не, вие сте роми ". Защото им трябват разделения ", отвърна Кънчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР