Можем да си задаваме въпроса - кое е първо –

...
Можем да си задаваме въпроса - кое е първо –
Коментари Харесай

Кръговата мода като начин на живот

Можем да си задаваме въпроса - кое е първо – свръхпроизводството или свръхконсуматорството и кой е отговорен, само че по-важно е какво можем да създадем, с цел да се противопоставим на кошмарния тренд? Можем да се включим в кръговата мода и да бъдем виновни към природата, без компромис със стила или бюджета си.

Знаете ли, че облеклата, които носим, имат силата да трансформират света?

Модната промишленост е вторият максимален замърсител след петролната, а текстилът постоянно към този момент се назовава даже новата пластмаса. В последните години „ бързата мода “ ни залива с нови и нови сбирки на невероятно ниски цени. Харчим повече, имаме повече, а все по този начин „ в никакъв случай нямаме какво да облечем “.  Милиони тонове облекла, обувки и аксесоари приключват на бунището и се трансформират във нездравословен боклук, а порочният цикъл се завърта още веднъж от промишлеността, която създава от ден на ден стока, замърсявайки природата още и още - за  създаването на един нов фешън продукт са нужни приблизително 122.5 MJ (или 34 kW/h) електрическа енергия, 292 литра вода, а 7,9 кг. нездравословни CO2 излъчвания се изхвърлят в атмосферата, по данни на Green Story за thredUP.

Можем да си задаваме въпроса - кое е първо – свръхпроизводството или свръхконсуматорството и кой е отговорен, само че по-важно е какво можем да създадем, с цел да се противопоставим на кошмарния тренд? Можем да се включим в кръговата мода и да бъдем виновни към природата, без компромис със стила или бюджета си.

Кръговият модел не е единствено тренд, а  начин на живот. При него стилните артикули би трябвало да бъдат основани с висока продължителност, успеваемост на ресурсите, да не са токсични, да бъдат биоразградими, рециклируеми и основани при високи етични стандарти. Освен това би трябвало да се употребяват допустимо най-дълго - с добра грижа, ободряване и шерване сред повече консуматори във времето.

Повечето от нас познават кръговата мода добре от детските си години, когато сме „ износвали “ облеклата на по-големи братя, сестри или братовчеди. В същината си, тя удължава живота на текстила - колкото повече пъти се носи една дреха, толкоз по-малка потребност ще съществува за произвеждане на нов текстил, което изразходва скъпи естествени запаси. Подкрепяме кръговата мода, като носим аутфитите си повече от един път, купуваме това, от което имаме потребност или същински желаеме, а с облеклата, които имаме, сътворяваме оптимален брой комбинации. Когато спрат да ни носят наслада пък, се разделяме с тях отговорно – като им дадем нов живот или ги рециклираме.

Пазаруването втора ръка от дълго време се е трансформирало в табиет за огромна част от потребителите по света, които се грижат за природата, разпределят рационално бюджета си и осъзнават силата на устойчивата мода. Тук този резистентен модел се постанова сполучливо от - един от водещите онлайн магазини в Европа.

В Remix сме водени от идеята за оптимално икономисване на естествени запаси, целият ни бизнес модел е основан на кръговата стопанска система и имаме вяра в задачата ни да въодушевяваме хората да избират повторната приложимост преди всичко. Затова създадохме услугата „ Продайте на Ремикс ”, неповторима освен за българския, само че и за огромна част от европейските пазари, на които оперираме. Услугата дава допустимо най-лесния и комфортен метод, по който можете да освежите дрешника си и да дадете втори живот на облеклата, които към този момент не носите. По този метод освен освобождавате пространство и печелите средства за нови придобивки, само че и вършиме положително, както за природата, по този начин и за някой различен, който би се възползвал от съвършена фешън находка, която просто към този момент не ви става или ви е омръзнала.

Продажбата е супер лесна – влизате на Remixshop.com, взимате оферта за облекла, обувки и аксесоари, които желаете да продадете, изпращате ни ги и получавате на момента средствата за утвърдените продукти – във виртуалния си портфейл, в банковата си сметка или пък може да изберете да ги дарите за идеята на SOS Детски селища. Ако облеклата ви са в задоволително положително положение, с цел да ги подарите на непосредствен, значи са задоволително непокътнати и за продажба. Все отново, в случай че някои от продуктите, които изпратите, не са утвърдени за продажба, можете да изберете услуга „ Връщане “ и да ги получите назад. Ако не заявите услуга " Връщане ", Remix поема отговорността да съобщи неодобрените артикули на фабрика за преработване на текстил.

С Remix можете да бъдете дейни участници в кръговата мода. Да си закупите продукт от известна марка, като да вземем за пример, която е с извънредно качество и цена, и постоянно даже в никакъв случай не е носен, става с един клик. Следвайте трендовете, без да вършиме компромис със стила си, до момента в който пазарувате от топ марки с големи отстъпки и  помагате за намаляването на вредите върху околната среда. Така дружно сътворяваме устойчивото бъдеще на модата: Reuse Reduce Remix.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР