Можем да притискаме управляващите да вземат по-бързо решенията. Леко догонващи

...
Можем да притискаме управляващите да вземат по-бързо решенията. Леко догонващи
Коментари Харесай

Марешки за коронавируса: Да се реагира, за да не остане човек без тест и без лекарства

Можем да притискаме ръководещите да вземат по-бързо решенията. Леко догонващи сме за зимата – можем да желаеме среща с НЗОК. Още през днешния ден ще желаяме диалог администрацията да се вслуша в експертите, те желаят да оказват помощ на хората – не би трябвало да им се пречи, а да им се оказва помощ. Да се реагира, с цел да не остане човек без тест и без медикаменти. Това съобщи водачът на " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.
На въпрос на Нова телевизия за какво още няма електронни здравни досиета, Марешки уточни така наречен фармацевтична мафия. По думите му, тя нямала интерес от изчистване на системата. И даде образец по какъв начин здравното министерство би трябвало да се намесва за обособени медикаменти, с цел да има доставка – в 400 аптеки да има фраксипарин. " Те са решили, че 400 аптеки са най-добре позиционирани районно. Някой има интерес да бъде създаван този безпорядък, да няма такава електронна рецепта ", сподели той. Според него, здравните министри желаят този безпорядък да бъде оправен, само че им се пречи.
 Веселин Марешки: Стойте будни, българи! Веселин Марешки: Стойте будни, българи!
В днешно време, изключително в тези тежки и комплицирани дни, имаме потребност от персони, които да пазят националната сигурност и достолепие,...
" Има доста аптеки, които живеят единствено да вършат реекспорт. Много аптеки живеят с подправено написани предписания – те няма по какъв начин да бъдат проследени ", предизвести Марешки. " Много елементарно може да се види дали и кой е изнасял фраксипарина ", посочи водачът на „ Воля ”.
Марешки сподели и, че в един миг в неговата верига аптеки имало назначени още 1000 души, с цел да дават отговор за написани предписания. По думите му, става въпрос за ужасно доста пари – по тази причина има и тъмни практики. Той сподели и, че гласът му се заглушава – само че смисълът да е в Народното събрание е, че да вземем за пример ръководещите се вслушали за нарастването на пенсиите, другояче нямало да има такова, както и нямало да има детски надбавки за всички.
" Ако има потенциал в лечебните заведения, не би трябвало да затваряме бизнеси ", е мнението на Марешки за ограниченията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР