Можем да приемем един разумен бюджет и икономиката на България

...
Можем да приемем един разумен бюджет и икономиката на България
Коментари Харесай

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Можем да приемем един разумен бюджет

Можем да приемем един рационален бюджет и стопанската система на България да продължи да пораства в тези сложни години, когато Европа ще изпадне в криза. Това разяснява депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров по Българска национална телевизия.

" Предотвратихме сюжета с повишението на налозите и бюджетът за 2023-а и 2024-а година е с допустимия 3% недостиг. Инфлацията спада, т.е. вървим в вярната посока. Не би трябвало да забравяме обаче, че времената са тежки ".

Основните данъчни ставки няма да се трансформират, изключение е интернационалният световен налог, който още се разисква, разясни депутатът:

" Когато започнеш да вдигаш главните данъчни ставки във времена, в които има отлив на вложители от Европа и се водят две войни, вложителите са ужасно деликатни - отиват единствено там, където са сигурни, че обстановката е постоянна, налозите не се трансформират постоянно ".

Димитров прикани всички партии дружно да водят диалози за промени. Като огромни промени уточни прекосяването от съветски към различен газ, че от 1 януари 2025 година прагът за регистрация по Данък добавена стойност ще се усили на 166 000 лв..

Социалното подкрепяне и енергийните помощи няма да бъдат на калпак, а единствено за бедните, съобщи депутатът. По думите му за 12 години ръководство на ГЕРБ целеустремено не е създаван указател на облагаемите и необлагаемите приходи на жителите.

" 10 милиарда лева е доста амбициозна финансова стратегия Хубаво е, че има пари за вложения - те водят до напредък, в случай че се създадат както би трябвало. Проектите обаче би трябвало да се подреждат по тяхната значителност и полза, а освен по това дали има подготвеност за тяхната реализация ".

ПП-ДБ изрично продължава да желае оставката на вътрешния министър, сподели още Мартин Димитров. На митинга имаше служители на реда, които превишиха правата си, бяха измъчвани почтени хора и не можем да оставим това без последици, сподели той.

" Един вътрешен министър в такава конюнктура не може да бъде на кино, а би трябвало да бъде на терен. С анкетната комисия ще установим какъв брой от служителите на реда са надвишили правата си. Убедени сме, че множеството са спазвали буквата на закона, само че тези, които са надвишили своите права, би трябвало да понесат отговорност ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР