Можем да превърнем Стара Загора от долината на въглищата в

...
Можем да превърнем Стара Загора от долината на въглищата в
Коментари Харесай

Правителството разработва концепция за развитие на въгледобивните региони

„ Можем да превърнем Стара Загора от долината на въглищата в долината на новите енергийни източници. Този преход може да се окаже преход на икономическия взрив “, съобщи министър председателят Николай Денков пред участниците в четвъртата годишна среща на Софийския стопански конгрес.

„ Реализирането на тази идея минава през създаването на съответни териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил. Трябва да се приготви цялостна и стопански обоснована картина за бъдещето на тези райони - защо отиват вложенията, по какъв начин хората да бъдат готови за този преход “, изясни министър-председателят пред публицисти в коридорите на форума. Заетите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ няма да бъдат застрашени и се разискват разновидности, удобни за тях, увери той.

Премиерът към този момент е провел неофициални срещи с министрите на стопанската система, на енергетиката, на околната среда и водите. Целта е концепцията ще бъде готова колкото е допустимо по-скоро във тип, в който да бъде показана пред Европейската комисия.

Служебното държавно управление не е работило...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР