Можем да очакваме всичко от този налуден режим, който си

...
Можем да очакваме всичко от този налуден режим, който си
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Военно положение в Русия ще донесе негативи за Путин


Можем да чакаме всичко от този налуден режим, който си разреши да нападне прилежаща страна, без никаква провокация за това. Твърдението, че Западът не схваща Русия и президентът ѝ, е една от „ опорките “ на Москва. Напротив, всички от цивилизования свят са наясно какво става. Това разяснява пред Радио София ген. Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1711
По думите му единната реакция на съвсем всички страни демонстрира, че най-сетне светът си даде сметка – не може да се търпи повече сходно поведение от страна на Русия и президентът Путин.

Санкциите няма да доведат до преустановяване на военните дейности, само че в дълготраен проект могат да основат предпоставки за реакция от обкръжението на Путин.

Ген. Гяуров приема за естествено в спора да се води и информационна война, даже със средствата на подправени вести.

Путин обаче е подценил и даже изгубил тази война, счита специалистът. Все отново сме в ХХI век и светът научава всичко в действително време. Вероятно има подценяване на единството на украинците, а може да има и дълбоки грешки в планирането на интервенцията. Освен това мощта и точността на съветското оръжие се оказаха не такива, каквито ги твърдеше пропагандата, уточни някогашният шеф на Националната разследваща работа.

Без да бъде „ в главата на Путин “, ген. Гяуров позволи дори обявяване на военно състояние в Русия. Но това в допълнение ще донесе негативи за Путин от страна на обществото, добави той.

Смяната за който и да е министър би трябвало да се случи, когато е належащо. При промяната на Стефан Янев като боен министър, обаче, като че остана нещо премълчано, оттатък оповестения претекст, означи Димо Гяуров.

Според него, договореностите в Алианса са такива, че у нас може да се чака наличието и на непознати войски.

„ И няма нищо неприятно. Не е срамно да кажем, че и българските формирования ще бъдат сложени под управлението на НАТО “, разяснява още генералът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР