Можем да настигнем Сити, битката не е приключила, това се

...
Можем да настигнем Сити, битката не е приключила, това се
Коментари Харесай

В "Манчестър юнайтед" все още вярват, че могат да спечелят титлата

Можем да настигнем " Сити ", борбата не е завършила ", това се чу след успеха на " Манчестър юнайтед " над " Стоук сити " с 3:0 в понеделник вечер. " Червените дяволи " са в серия от седем дуела без загуба (четири победи и три равенства), която стартира след провалянето от градския противник на 10 декември.

В началото на годината " Юнайтед " изглеждаше заровен, само че след загубата на " Сити " от " Ливърпул " и стопяването на пасива до 12 точки, бойният дух на " Олд Трафорд " се завърна.

" Винаги се борим за победа и имаме вяра, че можем да ги настигнем. Разбира се те са преди всичко, само че изгубиха своя мач, което им се случва за първи път през този сезон ", сподели Пол Погба, който беше избран за състезател на мача против " грънчарите ".

Френският халф посочи, че случилото се дотук през сезона няма никакво значение, тъй като занапред следва решителната борба за купата.

" Гледаме напред и единствената ни цел е купата. Няма да се откажем, тъй като сме " Юнайтед ". Трябва да печелим оптимално доста точки в идващите няколко седмици ", сподели още Погба.

A win tonight puts @ManUtd 12 points behind @ManCity, the same gap United successfully overhauled from this stage of the 95-96 @premierleague season pic.twitter.com/MnfHIpaw1o
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) January 15, 2018

Победата на " алените дяволи " ги приближи на 12 точки, което не е непреодолима отдалеченост в историята на британския футбол. През сезон 1995-96 " Юнайтед " навакса точно подобен пасив от " Нюкасъл ", освен това изоставаше с 12 точки тъкмо след 23 мача, колкото се изиграха и досега. Преди 22 години " свраките " водеха безапелационно, само че от средата на януари до март позволиха пет загуби от осем мача, което разреши на " алените дяволи " да ги настигнат.

До момента това остава и най-голямата разлика, която тим наваксва, с цел да стане първенец след това. През сезон 1995-96 " Юнайтед " имаше доста млад състав, като точно тогава измежду титулярите се постановиха юношите на клуба Дейвид Бекъм, Гари и Фил Невил, Ники Бът, Райън Гигс и Пол Скоулс (тогава на възраст сред 18 и 22 години). Именно оттогава датира и фразата " Не можеш да спечелиш купата с деца ", произнесена от легендата на " Ливърпул " Алън Хансен, която след това е оборена.

Въпреки приповдигнатото въодушевление на " Олд Трафорд " Жозе Моуриньо избра да остане крепко стъпил на земята.

" Мисля, че разликата към момента е прекомерно огромна. Това е отдалеченост, която е по-лесно да се управлява от водача. Бил съм в такова състояние и знам, че играеш без напрежение, като в същото време имаш и огромна убеденост, тъй като можеш да си позволиш няколко неточности ", сподели мениджърът на " Юнайтед ".

Той посочи, че без значение от разликата отборът му би трябвало да печели всеки мач, с цел да може да има по-добра изходна точка за идващия сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР