Можем да кажем със сигурност, че резултатът ни е колкото

...
Можем да кажем със сигурност, че резултатът ни е колкото
Коментари Харесай

Борис Бонев се усъмни в мотивите на Ваня Григорова да иска да стане кмет на София

Можем да кажем сигурно, че резултатът ни е колкото сбора на втория и третия в общината. Постигнахме един доста добър резултат.

Това сподели в " Лице в лице " по bTV лидерът на листата за общински съветници на " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) Борис Бонев. Щастлив съм, че този път ще имаме опция с доста по-голям екип общински съветници да осъществяваме концепциите си. Имаме подробна стратегия с съответни решения за всеки проблем на софиянци. Ще предлагаме тези решения да се реализират за София. Нашето обединяване е главното движещо колело в новия Общински съвет. Има доста по-малки колеца, които да оказват помощ, съобщи Бонев в отговор на въпрос с кого ще работи обединението, откакто се обрисува да няма цялостно болшинство.

Първата крачка към този момент е направена, победихме безапелационно на изборите в София на първия тур.

На втория тур би трябвало да създадем втората крачка, с цел да премахнем модела на ръководство на ГЕРБ. Резултатите от първия тур дават отговор на въпроса на кого е поверено да отстрани този модел – на нас, акцентира лидерът на листата за общински съветници на " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София).

Той разяснява и какви са упованията му за борбата за кметския пост на балотажа, който съгласно изборните резултати все още ще е сред претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София) Васил Терзиев и претендента на Българска социалистическа партия и " Левицата " Ваня Григорова.

Ваня Григорова е атрактивен претендент, само че поражда въпросът по какъв начин би управлявала, в случай че завоюва поста. В съпоставяне с Васил Терзиев тя няма управнически опит. Също по този начин доста значимо за един кмет е политическата поддръжка, уточни Борис Бонев.

Аз имам подозрения в претекстовете на Ваня Григорова да желае да стане кмет на София. Дали тези претекстове не са свързани с упоритост да стане ръководител на Българска социалистическа партия, а не да се направи нещо положително за София, добави той.

Тя приказва за робинхудския принцип – да вземем от богатите и да дадем на бедните, само че преди да преразпределяш едни пари, би трябвало да ги изкараш. А ние имаме доста сериозен проект и мощен и единен екип, който застава зад Васил Терзиев. Важен знак е, че

до момента в който през вчерашния ден след резултатите от изборите екипът ни беше застанал зад Васил Терзиев, Ваня Григорова беше сама.

Изключително значимо е не какво се приказва, а какво стои откъм гърба – дали има поддръжка, екипност, експертност, потенциал, означи Бонев.

По думите му, първото нещо, с което би трябвало да се заеме новият Общински съвет, е да стартира работа по бюджета за София.

Готови сме с програмата за първите дни, седмици, месеци години, тъй като знаем каква голяма отговорност носим пред столичани, сподели още Борис Бонев.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР