Можем да имаме съмнения, че човек е в мозъчна смърт,

...
Можем да имаме съмнения, че човек е в мозъчна смърт,
Коментари Харесай

Лекарите от „Пирогов” за случая „Даная”: От наша страна грешка ня...

Можем да имаме подозрения, че човек е в мозъчна гибел, само че до момента в който не мине комисия, която да го установи, не разгласяваме час на гибелта. До тогава на този човек даже му се изписват медикаменти. Поддържащото лекарство на Даная се изписва със специфичен протокол. Процедурата бе задвижена още сутринта, с цел да имаме. Това сподели началникът на Клиниката по детска анестезиология и реанимация в „ Пирогов " доцент Богдан Младенов

Проф. Габровски разкри, че при приемането Даная е залитнала и си е блъснала главата в таблата на леглото. Състоянието ѝ обаче не е било притеснително, а приемливо, момичето е било контактно, не е губило схващане, по тази причина не се е наложило да бъде прегледана на скенер. Не е имало подозрение за съществуване на кръвоизлив. Даная е била контактна и в схващане.

На Даная са дадени прецизни указания, както и мнение да се потърси спомагателна помощ от хематолог. След една седмица тя идва още веднъж със мощно главоболие. Тогава е оставена за наблюдаване и лекуване в Детската неврохирургия на „ Пирогов ”. На прегледа на скенер е открит хематом в предния черепен дял.

Никога в никаква обстановка не съм отказвал да се отвозва. Колегите, които дежурят са специализанти, само че постоянно има двама основни експерти, които са разполагаем.

В момента, в който сътрудника схваща, че Даная има хематологично заболяване, той се свързва с лекуващият ѝ доктор в ИСУЛ, с цел да направи по-точна диагностика. Колегата е работил изцяло професионално. Единствената му неточност е, че е съкратил цялата тромава процедура с обезпечаването на специфичното лекарство, за което може да бъде осъден. Той е икономисал няколко часа очакване на пациента.

Това, че е изискал лекарството от ИСУЛ е съкратило цялата процедура, добави доцент Богдан Младенов.

Това лекарство е под непоколебим надзор поради злоупотреби. В случая е значимо, че за детето са положени оптимални грижи в оптимално къс период. За мен персонално има основаване на напрежение от някои сътрудници, сподели проф. Габровски.

Лекарите са уверени, че от здравна позиция нарушаване няма.

Всички инспекции показват, че няма неточности. Не бихме могли да създадем нито една стъпка по-добре от здравна позиция, безапелационен е началникът на Клиниката по неврохирургия в “Пирогов ”.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР