Може утрото да е по-мъдро от вечерта, но преди закуска

...
Може утрото да е по-мъдро от вечерта, но преди закуска
Коментари Харесай

Диетолог: Преди закуска не пийте кафе и не спорете!

Може утрото да е по-мъдро от вечерта, само че преди закуска не спорете. Това поучава индийският диетолог Пуджа Махия, представена от БГНЕС.

Според диетолог а потреблението на чай и кафе незабавно след пробуждане е неприятен табиет. Кофеинът в тези питиета може да има негативен резултат върху организма заран. „ Чаша кафе може доста да увеличи равнището на киселинност в стомаха “, споделя Махия.

Тя съветва на празен корем да не се пият и алкохолни питиета. Според нея алкохолът без мезе доста бързо навлиза в кръвта и провокира интоксикация. Храната, от своя страна, понижава скоростта на асимилиране на алкохола от организма, и смекчава резултатите му.

Хубаво е и да се заобикаля дъвченето на дъвка на гладно. „ Дъвката предизвика отделянето на спомагателни количества стомашен сок, което въздейства негативно върху лигавицата на празен корем и може да предизвика развиването на стомашни язви “, изяснява експертът.

Според Махия в никакъв случай не би трябвало да се влиза в разногласия на празен корем, защото гладният човек има ниско равнище на кръвна захар и е по-склонен към страсти, в сравнение с към разсъдък. Преди да решите да спорите, наложително закусвайте с нещо леко, поучава диетолог ът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР