Може шансът ви да полетите в Космоса да е малък,

...
Може шансът ви да полетите в Космоса да е малък,
Коментари Харесай

НАСА ще изпрати вашето име на пътешествие около Луната

Може шансът ви да полетите в Космоса да е дребен, само че най-малко името ви може да попътува в извънземна орбита. Ето по какъв начин да се регистрирате, с цел да се случи това.
НАСА събира имена, които да бъдат записани на флашпамет и изпратени в космоса с галактическия транспортен съд Orion, който би трябвало да бъде изстрелян по-късно тази година. Инициативата е част от задачата на организацията Artemis I без екипаж - това е първата задача от тяхната стратегия Artemis, която вероятно ще възвърне полетите на астронавти до Луната.
„ Безплатно е да добавите името си към флаш устройството - изясни представителят на НАСА Катрин Хамбълтън. – Надяваме се, че това е метод да развълнуваме хората и да ги създадем съпричастни, както и да вдъхновим идващото потомство, поколението на Артемида. “
Флаш устройството би трябвало да бъде квалифицирано и сложено в галактическия транспортен съд към месец преди датата на изстрелване, което ще дефинира до коя дата НАСА ще приема поръчки. Космическата организация възнамерява полетът да е през май или юни. Досега пратените имена в НАСА са над един милион.
Първата задача в програмата Artemis ще тества най-новите системи за проучване на дълбокия космос на НАСА. Космическият транспортен съд Orion ще започва с най-мощната ракета в света от стартовия комплекс 39B в галактическия център „ Кенеди " в Кейп Канаверал, Флорида. Той ще измине над 280 000 благи (450 616 километра) от Земята в границите на четири до шест седмици и ще се рее в пространства, отдалечени на хиляди благи от Луната - местоположения, до момента в никакъв случай непосещавани от галактически транспортен съд, споделят от НАСА.
След като галактическият транспортен съд приключи обиколката си към Луната, Orion ще се опита да кацне безвредно край крайбрежията на Баха Калифорния, Мексико. Orion ще се завърне на Земята след над 1,3 милиона благи полет, оповестява CNN.
Агенцията започва портал, където можете да регистрирате името си и да получите пропуск, с цел да бъдете алегорично на борда на задачата Artemis 1, написа на уеб страницата на НАСА.
Можете да регистрирате името си тук.
„ Въведете името си и персонализиран пин, с цел да генерирате бордната си карта “, гласи записка от организацията. „ Запомнете своя пин. Ще ви е нужен за достъп до бордната ви карта в бъдеще. “ С задачата Аrtemis НАСА цели да върне астронавтите на Луната за първи път от 1972 година Първоначалната цел беше това да се случи до 2024 година, само че отчетите сочат, че евентуално ще бъде отсрочено, прецизират от НАСА.
От организацията настояват, че в обозримо бъдеще на Луната ще кацне първата жена и първият човек, който не е от бялата раса. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР