Може пенсионер с 240 лева пенсия да я дари за

...
Може пенсионер с 240 лева пенсия да я дари за
Коментари Харесай

Танева: Може пенсионер с 240 лева пенсия да я дари, а търговските вериги не могат да направят усилие за родните производители

„ Може пенсионер с 240 лв. пенсия да я подари за борба в тази рецесия, с цел да поддържа извънредно нуждаещите си, а не може търговски оператор с обекти, генериращ такива приходи, да направи минимално изпитание бедният производител да може да продава в обекта му в провинцията. Това е нон сенс, не предстои на коментар. За всеки български общественик е оскърбление да разяснява сходна корист с мрежата, която се сътвори с годините “. Това сподели земеделският министър Десислава Танева на брифинг в Министерския съвет във връзка позицията на огромните търговски вериги против това да отделят половината от площта си за българска продукция.

„ Всичко в това ревю са операции. Ние водим от много време опит за разговор, който е безусловно ялов. Ще въведем обвързване на всички оператори, които имат посланичество в цяла България с търговски обекти, да оферират локална районна продукция на потребителя. В това няма безусловно никакво вмешателство в досегашните им канали на логистика, доставки, разпространяване. Това е минималното, което сме длъжни да създадем, като държавнииц, с цел да съхраним нашия народ “, отсече тя.

Министърът уточни, че са подготвили законодателно предложение за повече българска продукция в магазините. То ще бъде направено незабавно щом Народното събрание възвърне естествения си темп на работа, посочи тя.

За идните Великденския празници тя пожела и всичко на трапезата ни да е българско, защото имаме всичко от това, което се поставя на трапезата - българско произвеждане.

" Искам да уверя всички консуматори и аграрни производители, че имаме произвеждане на агнешко месо, което е задоволително да задоволи националното ни ползване. Взели сме всички ограничения до пазара да стигне българско прясно месо ", сподели тя.

Министър Танева разяснява и опцията за краткотрайно наемане на служащи за прибиране на реколтата за хора, които са останали безработни, като прикани земеделските производители да бъдат дейни в връзката си с бюрата по труда по места.

„ Да декларират навреме нужния им личен състав за прибиране на реколтата. Започваме с розобера, това ще е първо тестване през идващия месец. Водим връзки за спомагателни ограничения, само че и това, което се направи сега за опцията за краткотрайно наемане на служащи за прибиране на реколтата е положително решение “, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР