Може ли социалното дистанциране да отслаби имунната ни система? Според

...
Може ли социалното дистанциране да отслаби имунната ни система? Според
Коментари Харесай

Отслабва ли социалната дистанция имунитета?

 Може ли общественото разграничаване да отслаби имунната ни система? Според откриватели от университета Йейл отговорът е не.  

Някои хора се тормозят, че неналичието на обществени контакти с близките ще отслаби имунната им система, като понижава дейния допир с бактерии и микроби. Но даже и в случай че стоите на разстояние от метър и половина от близките или прекарвате по-голямата част от времето си вкъщи, организмът непрестанно взаимодейства с бактерии и микроби, които населяват външната и вътрешната околна среда, написа Асошиейтед прес.

" Постоянно сме изложени на микроби ", споделя Акико Ивазаки, откривател на имунитета в университета Йейл. " Имунната ни система непрекъснато е предизвиквана ".

" Ефектът на имунизациите от детството и различен присъщ имунитет също е дългогодишен и не изчезва просто тъй като съблюдаваме отдалеченост от близките по време на пандемията ", прибавя Ивазаки.

Експерти поучават искащите да укрепят имунитета си по време на пандемията да се заемат с ръководство на напрежението, здравословно хранене, постоянни физически тренировки и да спят задоволително.

" Точно тези неща въздействат на имунната система ", споделя Ивазаки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР