Може ли символът на украинските сили, които продължават офанзивата си

...
Може ли символът на украинските сили, които продължават офанзивата си
Коментари Харесай

След победата в Херсон: Динята може да стане символ на украинската надежда

Може ли признакът на украинските сили, които не престават офанзивата си против съветските нашественици в региона на Херсон, да е любеница? И да не ви се има вяра, само че дините са на всички места в миг когато украинските патриоти се сплотяват против Русия, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират украински бойци, които подвигат дини над главите си, а множеството към тях приветстват. Друг доста споделян клип демонстрира украински байрак, подложен върху голяма скулптура на пъпеш.

Дините се появяват и на други места. Политици употребяват емотикони на пъпеш в публични известия. Някои компании са вградили любеница в изображението на логото си. Дори украинската пощенската работа разгласи, че счита да издаде специфична пощенска марка с любеница.

Причините за всичко това са елементарни. Украинските сили преди малко принудиха съветските военни да се изтеглят от Херсон - основният град на Херсонската област и единственият регионален център, окупиран от съветските войски в тяхната над 8-месечна инвазия.

А Херсон, който нормално е блажен с топло лято, е прочут с вкусните си дини. Тази година украинците бяха гневни, освен тъй като руснаците направляваха територията, където се създава този източник на горделивост, само че поради невъзможността да изнасят дини, което навреди и финансово на страната.

И макар че руснаците към момента управляват част от Херсонска област, за доста украинци отвоюването на Херсон е като освобождението на цялата област и нейните полета с дини, отбелязва ДПА.

В последното си видеообръщение в неделя Зеленски съобщи, че всички усещат „ приближаването на успеха “. „ Запазваме единството си и знаем, че сме по право на нашата земя “, разяснява още украинският държавен глава.

Междувременно той признава за сложната обстановка в Донецк. „ Силата на съветските офанзиви не е намаляла. Няма да им позволим да пробият отбраната ни “, продължава той.

„ Изтеглянето на съветските войски не трансформира статута на Херсонска област “

Изтеглянето на съветските сили от украинския град Херсон няма да промени статута на Херсонска област, чието анексиране Русия разгласи през септември, сподели в петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Херсонска област е " индивид на Руската федерация, статутът на този индивид е законово закрепен и избран. Тук не може да има никаква смяна ", добави представителят в отговор на журналистически въпрос, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че Русия не съжалява за анексирането на Херсонска област и останалите три украински области.

По негови думи се работи за споразумяване на въпросите, които безпокоят Москва във връзка с зърнената договорка, чийто период изтича на 19 ноември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР