Може ли районите около училищата да бъдат по-обезопасени и спокойни

...
Може ли районите около училищата да бъдат по-обезопасени и спокойни
Коментари Харесай

Преподаватели и експерти настояват за повече мерки за пътна безопасност край училищата

Може ли регионите към учебните заведения да бъдат по-обезопасени и спокойни за възпитаници, учители и водачи? Голяма част от децата отиват по мрачно на занятия, а други си потеглят, откакто към този момент се е смрачило.

Районът към 38-о учебно заведение на ул. " Шипка " е един от наъ-натоварените в София - трафикът от рейсове и коли е непрекъснат, в близост има доста заведения и офиси. Основният проблем е при идването на учениците. Получават се скупчвания на спрели коли, а множеството учениците би трябвало да прескачат оградата, с цел да не излизат на улицата.

" Движението е натоварено, по тази причина учебното заведение е основало организация и осветило тъмната част на улицата със лични средства. Работим с общината, само че общо взето нещата са си наши ръце - ние пазим живота на децата ", сподели Виктория Ваканова - преподавател в 38-о СУ.

В часовете на класа има планувани уроци по пътна сигурност. Освен това след всеки час учителите предизвестяват децата за заплахите на пътя. Самите преподаватели минават обновителен курс по пътна сигурност един път на четири години, акцентира Ваканова.

Експертът по пътна сигурност Красимир Георгиев се разгласи за това в пиковите часове край учебното заведение да има патрул на " Пътна полиция ".

" За да може да нпомнят на водачите, че тук има сборно място на деца и би трябвало да се подсигури сигурност. Мисля, че не е никакъв проблем да се отделят такива чиновници за по един час заран, обед и вечер, след което да продължат с останалите си отговорности ", сподели той.

Вижте повече в директното включване на Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР